Hlavní obsah

Ind přiměl mladíka k odstranění genitálií, pak si jej chtěl vzít kvůli penězům

Dvacetiletý Mudžáhid z vesnice Sandžak v indickém státě Uttarpradéš ulehl na operační stůl jako muž a probral se jako žena, respektive bez pohlavních orgánů. Do této situace jej vmanipuloval podvodník, jenž si dělal zálusk na pozemky a peníze Mudžáhidovy rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Indická média informovala o šokujícím případu z letošního června, kdy podvodník, označovaný jako Omprakaš, přiměl mladého muže z farmářské rodiny k operaci vedoucí ke změně pohlaví. Dvacetiletý Mudžáhid o tom ovšem neměl ani tušení.

Podle webu NDTV Omprakaš Mudžáhida zhruba dva roky různě obtěžoval a vyhrožoval mu. Nakonec se mu podařilo mladíka přesvědčit, že je značně ohrožen na zdraví, a nevyhnutelně tedy potřebuje operaci. K ní došlo na začátku června ve fakultní nemocnici v oblasti města Muzzafarnagar.

Do jaké míry byl s tímto děsivým plánem obeznámen i personál provádějící operaci, je předmětem vyšetřování, nicméně výsledek byl takový, že Mudžáhidovi byly odstraněny pohlavní orgány, čímž se přinejmenším podle mínění podvodníka Omprakaše stal ženou.

Muže děsily vlastní prsty, po amputaci se mu zlepšil život

Koktejl

Po operaci totiž zděšenému mladíkovi řekl, že z něj nechal udělat ženu, a odteď tedy musejí žít spolu. Mimo jiné i proto, že nyní již jej nepřijme ani rodina, ani širší společnost. Zároveň již měl připraveny všechny potřebné náležitosti pro svatbu. Vedle toho pak Mudžáhidovi vyjevil i další plány: sňatkem chtěl získat právo na pozemky mladíkova otce, jehož chtěl v blízké době zastřelit. Pozemky, které by pak zdědil, plánoval prodat a s utrženými penězi se přestěhovat do města Lakhnaú.

Na pomoc mladíkovi bylo svoláno několik protestních akcí organizovaných indickou organizací pro pomoc farmářům, jejíž předseda Šiam Pal zároveň upozornil, že v Indii také stále čile kvete nelegální obchod s lidskými orgány. Pro Mudžáhida a jeho rodinu požadoval odškodnění ve výši nejméně dvou milionů rupií (přibližně 560 tisíc korun).

Zároveň se pustil do policie, kterou obvinil mimo jiné z velmi laxního přístupu, přičemž policisté se dušují, že případ řádně vyšetří a všechny viníky přivedou k soudu. Klíčové je v tomto případě zjistit role všech lidí, kteří se na této operaci podíleli, a zejména pak personálu nemocnice. Hlavní organizátor Omprakaš ovšem putoval do vazby bez prodlení.

Chce mít penis i vagínu. Získala veřejné finance na unikátní operaci

Koktejl

Výběr článků

Načítám