Hlavní obsah

Ind natočil recept na paví kari, přišla si pro něj policie

Youtuber Kodama Pranay Kumar si minulý týden zadělal na pořádné problémy, když na svém kanálu zveřejnil video s receptem na kari s pavím masem. Jenže pávi jsou v Indii chránění, a tak netrvalo dlouho a u jeho dveří zazvonili policisté.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tvůrce videí na YouTube Kodama Pranay Kumar z města Sircilla v indickém státě Telangána se rozhodl potěšit své fanoušky netradičním receptem, a sice celosvětově známým indickým kari, připraveným ovšem s pavím masem. Video, které z jeho kanálu mezitím již zmizelo, sice v názvu tvrdilo, že jde o tradiční recept, ale asi to s těmi tradicemi nebude tak žhavé.

Recept totiž vzbudil velkou vlnu negativních emocí, když sledující Kumara ve velkém obviňovali z propagace nelegální konzumace divokých zvířat. Proto není divu, že se o tomto počinu někdo zmínil také příslušným úřadům, a tak si pro něj zanedlouho přišli policisté z útvaru dohlížejícího na zákony a nařízení v oblasti ochrany přírody.

Pávi jsou totiž v Indii již od roku 1972 chráněni zákonem, jenž přísně zakazuje jejich odchyt, lov a zabíjení. Navíc je páv indickým národním ptákem, takže Kumar byl okamžitě zatčen a odvezen k výslechu a testům, informoval server Times of India.

Jeho provinění indické úřady berou velice vážně, a tak aby se nade vší pochybnost prokázalo, zda skutečně uvařil a snědl páva, byly u něj doma odebrány vzorky uvařeného kari a přímo jemu i krev, aby se laboratorně ověřilo, zda skutečně pozřel paví maso.

Pokud se jeho provinění prokáže, pobude si za mřížemi asi podstatně delší dobu než 14 dnů, které mu byly vyměřeny jako vyšetřovací vazba.

Rakouská televize v kulinářské show odvysílala smažení přísně chráněné ryby

Koktejl

Výběr článků

Načítám