Hlavní obsah

I ty hranolky přesolil. Trump v zástěře servíroval u McDonald's

Bývalý americký prezident Donald Trump, který v listopadových volbách usiluje o další mandát hlavy státu, šokoval veřejnost, když se v zástěře kolem pasu objevil v okénku drive-in prodejny McDonald's a obsluhoval zákazníky.

Donald Trump smažil při kampani hranolky ve fastfooduVideo: Reuters

Článek

Učinil tak v rámci své předvolební kampaně v obci Feasterville-Trevose ve státě Pensylvánie, který je v nadcházejícím prezidentském klání jedním z klíčových regionů USA. Už když vystoupil z letadla, spustil před shromážděnými reportéry show prohlášením, že se jde právě „ucházet o práci u McDonald's“.

„Tato práce by mi nevadila, mám ji rád. Vrátil bych se a udělal bych to znovu,“ prohlásil později podle serveru NBC News Trump, který si vyzkoušel i práci u fritézy a porcování hranolků. „Žádá si to opravdu velké umění, aby to člověk udělal správně a rychle,“ dodal exprezident, který prý jednu z objednávek přesolil.

Foto: Doug Mills, ČTK/AP

Trump si v McDonald's zkoušel dávkování hranolek

Trump strávil v prodejně asi půl hodiny. Policie předtím pobočku pro běžný provoz uzavřela. Zákazníci, kteří přijížděli k okénku drive-in, byli předem vybráni vedením prodejny a pracovníky Trumpova volebního týmu.

Republikán Trump se podle médií ke „stáži“ u McDonald's odhodlal údajně proto, aby ukázal, že „má spojení s pracujícím obyvatelstvem“, zatímco jeho demokratická protikandidátka a nynější viceprezidentka Kamala Harrisová čelí nařčením, že je „elitářská“.

Kromě toho chtěl Trump učinit narážku na tvrzení Harrisové, že kdysi jako studentka Harvardovy univerzity u McDonald's pracovala. Mělo to být v roce 1983 v kalifornské Alamedě.

Mstivost a dětinský hněv. Kde ho nevolili, nechtěl Trump po katastrofách pomáhat, varují bývalí spolupracovníci

Volby USA

Trump toto tvrzení zpochybnil a označil jej za lež, na což vzápětí reagoval volební tým Harrisové. „Když je Trump zoufalý, umí jen lhát. Nedokáže pochopit, co je to letní brigáda, protože jemu naservírovali miliony na stříbrném podnose, aby je promrhal,“ reagoval Ian Sams, mluvčí kampaně Harrisové.

Sto dolarů v supermarketu

Podobné mediální gesto - rovněž v Penyslvánii - udělal Trump minulý měsíc, když se vmísil mezi zákazníky supermarketu ve městě Kittanning a dal sto dolarů (2326 Kč) zákaznici, která si stěžovala na rostoucí ceny potravin.

Koupil si popcorn a při placení zaslechl, jak si žena, matka tří dětí, u vedlejší pokladny postěžovala, že ceny v obchodech jsou čím dál vyšší. „Tady to (cena) půjde trochu dolů,“ řekl Trump a podal zákaznici stodolarovou bankovku. „Právě to zlevnilo o sto dolarů,“ dodal.

Zaskočená žena, matka tří dětí, bankovku bez ostychu a s úsměvem přijala. „Moc vám děkuji,“ řekla. Nato Trump pokračoval v předvolebním tažení, když ženě slíbil, že v případě svého zvolení sníží Američanům náklady na běžný život.

„Uděláme to pro vás, z Bílého domu,“ řekl Trump, který pak podle listu The New York Post ještě složil kompliment jejím synům, kteří matku při nákupu doprovázeli.

Jsem otcem umělého oplodnění, prohlásil Trump. O čem to mluví? diví se i Harrisová

Volby USA
Související témata:

Výběr článků

Načítám