Hlavní obsah

Hurikán Debby pomohl americkým celníkům, na Floridě vyplavil kokain za 23 milionů

Americká pobřežní stráž je asi jediná, kdo si na řádění hurikánu Debby nemůže moc stěžovat. Díky němu totiž moře na Floridě vyplavilo na pláž přes dvě desítky balíků s kokainem v celkové ceně kolem jednoho milionu dolarů, tedy v přepočtu za více než 23 milionů korun.

Foto: X / Samuel Briggs II

Hurikán Debby vyplavil na Floridě kokain za 23 milionů.

Článek

Nelze se ubránit dvojsmyslu, že americká pobřežní stráž na Floridě dostala pašovaný kokain bez práce prakticky přímo až pod nos. Vlivem původně tropické bouře Debby, která však k Floridě dorazila již jako hurikán, totiž mohli pohodlně zajistit velké množství pašovaných drog.

Konkrétně šlo o 25 pečlivě zabalených a utěsněných balíků označených červeným symbolem na černém pozadí. Samuel Briggs, jenž působí v čele pohraniční stráže v Miami, na sociální síti X upřesnil, že celková hmotnost drogy činila téměř 32 kilogramů. Při koncovém prodeji „na ulici“ by cena tohoto množství činila zhruba milion dolarů (23,3 milionu korun).

Foto: X / Samuel Briggs II

Hurikán Debby vyplavil na Floridě kokain za 23 milionů.

Balíky se objevily na pláži v Islamoradě, což je obec ležící na samém jihu Floridy na ostrovech spojených dálnicí do Key West. Narazil na ně náhodný kolemjdoucí, který ihned poté informoval policii. Zůstává nejasné, zda se kontraband ocitl na souši působením mořských proudů, nebo přičiněním silného větru při hurikánu Debby, ale floridským celníkům je to bezpochyby naprosto jedno.

Server The New York Times dodává, že podobné „úlovky“ nejsou na Floridě úplně ojedinělé. V roce 2019 tam totiž moře vyplavilo přibližně 15 kilogramů kokainu u města Cocoa Beach, ležícího nedaleko základny amerických vesmírných sil na mysu Caneveral. A krátce nato se další kilogram našel u nedalekého Melbourne.

Pobřežní stráž pátrala po ztracených rybářích, našla ponorku se čtyřmi tunami kokainu

Koktejl

Výběr článků

Načítám