Hlavní obsah

Host v Německu platil každé pivo zvlášť a kartou. U šestnáctého už hospodský vypěnil

Celkem šestnáct piv si tento týden v restauraci v dolnobavorském Mammingu objednal mladý zákazník, ale hospodskému příliš radosti neudělal. Platil totiž bankovní kartou a za každý nápoj zvlášť.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž za výčepním pultem zuřil, protože za každou transakci mu banka strhává 20 eurocentů (pět Kč). Cena za půllitr piva se v německých hospodách pohybuje zhruba mezi 4,50 až pěti eury (113 až 126 Kč).

Hospodský zpočátku objednávky 21letého Lotyše trpělivě snášel, ale u šestnáctého piva to už nevydržel. S hostem se dostal do sporu a zavolal také policii.

Hlídka skutečně přijela, zřejmě kvůli obavám, že by se situace mohla vyhrotit. Host v každém případě neměl pro výhrady hostinského pochopení a „nekooperativně“ se prý choval i k policistům.

„Pro hospodského je to poněkud nepříznivý způsob, jak zaplatit účet,“ připustil jeden z policistů pro televizní a rozhlasovou stanici Bayerischer Rundfunk (BR).

Ačkoli zákazník žádný trestný čin nespáchal, hostinský jej vykázal a sdělil mu, že už do jeho podniku nesmí. Zda žíznivý Lotyš vypil všechna piva sám, nebo je objednával ještě pro někoho jiného, není jasné.

BR připomněl, že v Lotyšsku i ostatních pobaltských zemích je vzhledem k vysokému stupni digitalizace vysloveně žádoucí platit kartou i drobné částky. V Německu majitelé restaurací nemají za povinnost přijímat bezhotovostní platby.

Tuplák na mnichovském Oktoberfestu vyjde už skoro na čtyři stovky

Ekonomika

Související články

Minipivovarům se přes pokles odvětví daří

V malých várkách vyrábějí svrchně i spodně kvašená piva, pšeničná piva nebo třeba IPA. Minipivovarů je v Česku už přes pět stovek a jejich obliba stále roste....

Výběr článků

Načítám