Článek
Designér Christophe Gernigon tvrdí, že na trhu už existuje mnoho řešení, která lidem zaručí, že se mohou najíst bez rizika nákazy. Většina z nich ale podle něj vypadá spíše jako buňky pro vězeňské návštěvy a zákazníky pomyšlení na jídlo v takovém prostředí příliš neláká.
„Chtěl jsem navrhnout něco hezčího a přitažlivějšího,” řekl Gernigon, který svůj systém pojmenoval Plex'Eat a chce už příští týden začít s jeho výrobou ve velkém. Zájem už podle něj projevili restauratéři z podniků v Kanadě, Japonsku či Argentině.
Futuristicky vyhlížející řešení se nejspíš objeví i v restauraci H.A.N.D poblíž Louvru. Její majitel Mathieu Manzoni, který zatím smí v kuchyni připravovat jen jídla objednaná pro rozvážku, doufá, že jeho zákazníky novinka osloví. „Bude se to lidem líbit? To teď nedokážu říct, ale chci věřit, že to k něčemu bude, protože se mi to zdá zábavné,” řekl.