Hlavní obsah

Francie se baví ohnivým polibkem, kterým Macrona obdarovala ministryně sportu

Francouzský prezident Emmanuel Macron se stal středem nechtěné pozornosti poté, co média zveřejnila jeho snímky, kde je v objetí s ministryní sportu Amélií Oudéaovou-Castéraovou. Ta navíc šéfa Elysejského paláce obdarovala vřelým polibkem. Fotografie vyvolaly mezi Francouzi nejen zájem a debatu, ale i údiv a otazníky.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron v objetí s ministryní sportu Amélií Oudéaovou-Castéraovou. Premiér Gabriel Attal se raději nedívá.

Článek

Pohotový fotoreportér snímky pořídil během pátečního ceremoniálu u příležitosti zahájení letních olympijských her v Paříži. Ministryně podle listu Midi Libre zřejmě v návalu radosti chtěla Macronovi „ohnivým polibkem“ vyjádřit vděk za úspěšný vstup do sportovní události světového významu. Podle některých kritiků to ale oba přehnali.

„Co je to za polibek mezi Oudéouovou a Macronem???!“ podivoval se magazín Madame Figaro. Snímky zachycují 46letou ministryni, jak chytla stejně starého Macrona za krk a přitáhla si jeho hlavu k sobě, načež jej vroucně a se zavřenýma očima políbila pod ucho.

Druhou rukou ministryně drží prezidenta za paži, stejně jako Macron ji. Vedle nich stojí 35letý úřadující premiér Gabriel Attal, jehož reportér na jedné z fotografii zachytil, jak od prezidenta a ministryně odvrací zrak.

„Jako by se snažil tu trapnou situaci přestát. Prostě ji ignoruje,“ zněl jeden z komentářů na internetu. „Na olympiádě se utvářejí vztahy,“ glosoval jiný uživatel sociálních sítí.

„Amélie Oudéaová-Castéraová lačně líbá Macrona. Aspoň jedna, která miluje svého šéfa. Je hezké vidět něco takového,“ přidal se ironicky další diskutující s tím, že „Brigitte (Macronova manželka) se to líbit nebude“. Podle jiných komentátorů je tato fotka „neslušná a není hodna prezidenta ani ministryně“.

Oudéaová-Castéraová na sebe strhla pozornost už v polovině července, když se šla demonstrativně vykoupat do Seiny, aby ukázala, že řeka jej dostatečně čistá na to, aby se v ní mohly konat některé olympijské soutěže.

Astronauti si na Mezinárodní vesmírné stanici uspořádali vlastní olympiádu

Koktejl

Výběr článků

Načítám