Hlavní obsah

Fenka v USA stopovala na silnici. Zraněnému majiteli zachránila život

Stevens

Třináctiletá fenka Gita dokázala přivést pomoc svému čtyřiaosmdesátiletému majiteli, který utrpěl zranění nohy ve venkovské oblasti amerického státu Washington. Sedla si doprostřed silnice a čekala, kdo pojede kolem.

Foto: Stevens County Sheriff's Office

Fenka Gita zachránila svému majiteli život.

Článek

Policisté z okresu Stevens v americkém státě Washington informovali o starostlivé třináctileté fence Gitě, která zachránila život svému majiteli tím, že k němu přivedla pomoc. Muž si totiž u lesní chatky poranil nohu a nemohl se pohybovat.

Gita se tedy vydala k nejbližší silnici a tam si sedla doprostřed vozovky, aby projíždějící auta musela zastavit. Když ji tam spatřil místní policista, chtěl fenku naložit, odvézt a dohledat jejího majitele. Jenže Gita odmítala nastoupit.

Ležela na středové čáře

Policista se tedy rozhodl zkontrolovat domy v okruhu zhruba jedné míle (1,6 kilometru), zda fenka někomu nechybí. Ale bez úspěchu. Později řekl, že se mu na chování zvířete pořád něco nezdálo, a tak se vrátil a našel Gitu na stejném místě ležet na středové čáře.

Jsme zloději, ale máme srdce. Postižené italské dívce vrátili ukradeného psa, na něhož je fixovaná

Koktejl

Proto vystoupil a pokusil se ji dostat ze silnice, aby ji nějaké auto nepřejelo, ale fenka v tu chvíli odběhla na nedalekou neznačenou a velmi málo frekventovanou místní cestu a postupně zachránce dovedla až lesní chatce. Když se k ní přibližovali, začalo být slyšet volání o pomoc Gitina majitele. Díky fence se jí dočkal včas.

Tu pak vedle jejího majitele pochválili i policisté, když na sociálních sítích napsali, že „věrnost a hrdinství našich chlupatých přátel nás nikdy nepřestanou udivovat“ a také ji označili za toho nejlepšího přítele člověka v nesnázích. „Je to opravdu hodná holka a skutečná hrdinka,“ zakončili washingtonští policisté chválu na Gitinu adresu.

Fenka šílí radostí, když přijedou popeláři. Nevšední přátelství dojímá na sítích miliony lidí

Koktejl

Výběr článků

Načítám