Hlavní obsah

Fenka šílí radostí, když přijedou popeláři. Nevšední přátelství dojímá na sítích miliony lidí

Belfast

Dojemné přátelství, které díky internetu nadchlo už miliony lidí, se rozvinulo mezi fenkou zlatého retrívra Maddie ze severoirského Belfastu a místními popeláři. Maddie se nemůže dočkat, až v pátek muži v reflexních vestách přijedou vyprázdnit kontejnery. Jakmile se sběrný vůz objeví, Maddie šílí radostí a rozjasňují se i tváře popelářů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ti fenku, která v září oslavila druhé narozeniny, vždy hladí a občas jí i něco přivezou, ať už hračku nebo něco k snědku. Majitelé Maddie pořídili ze setkání svého mazlíčka s popeláři řadu záznamů, které sdílejí na internetu.

Jedno z videí má už přes deset milionů zhlédnutí a komentáře pod záznamy připojili i uživatelé z Brazílie nebo Jižní Korey. „Někteří psi nemají rádi lidi v uniformách nebo reflexních vestách, ale Maddie je miluje,“ poznamenala BBC.

„Vrtí nejen ocasem, ale celým zadkem. Ona je prostě zbožňuje,“ potvrdila paní Katelin, s jejíž rodinou Maddie žije.

Vždy v pátek, když popeláři vyjíždějí na své pravidelné kolečko a Maddie zaslechne vzdálený hřmot sběrného vozu, běží ke dveřím rodinného domu a dožaduje se jejich otevření, aby se mohla se svými přáteli pozdravit.

Když vyběhne ven, postaví se na okraj vyvýšené zahrady poblíž místa, kde jsou popelnice připravené k vyprázdnění. Jakmile sběrný vůz zastaví, řidič i spolujezdci se s Maddie vřele pozdraví.

Jediná svého druhu

„Máme na naší (dopolední) trase několik psů, ale ne tak přátelských jako Maddie. Je jediná svého druhu,“ potvrdil popelář Marc. „Zůstal bych s ní až do pěti hodin, vůbec by mi to nevadilo. Myslím, že má ráda každého, ale nás o něco víc,“ dodal.

Popularita Maddie na internetu rostla jen pozvolna. „Udělal jsem jí účet na instagramu jen tak, abych se pochlubil přátelům. Až když se toho chopila Katelin a zveřejnila videa s popeláři, začala sledovanost stoupat,“ řekl pan Josh, bratr Katelin.

Ze začátku prý dostávali jen pár lajků a sem tam nějaký komentář. „Teď jsou tu videa, která mají deset milionů zhlédnutí,“ upřesnila Katelin podle deníku Belfast Telegraph.

Účet Maddie mezitím sleduje 38 tisíc uživatelů a natočit si ji přijela už i televize. Setkání s reportérem pro ni ale nebylo tak zábavné, důležitější je prý každý pátek.

Retrívr v Číně přinesl páníčkovi dárek z lesa. Sršním hnízdem ho moc nepotěšil

Koktejl

Výběr článků

Načítám