Hlavní obsah

Dvě ženy se na italské pláži servaly kvůli lehátku v první řadě. Rekreanti natáčeli

Nelítostná bitka propukla mezi dvěma ženami o lehátka na pláži v jihoitalském letovisku Varcaturo poblíž Neapole. Souboj trval půl hodiny a byl tak intenzivní, že museli zasahovat plavčíci a pracovníci ostrahy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál o uplynulém víkendu, když dvě rekreantky přišly na pláž a dožadovaly se míst v první řadě. Chtěly, aby jim plavčíci umístili lehátka před ty, kteří tam v první linii relaxovali už čtyři hodiny.

Plážový personál ale požadavek dvojice, která přišla později, odmítl, načež propukla rvačka. Jedna žena z nově příchozích a jedna turistka, která si místo obsadila dříve, se do sebe zuřivě pustily.

Před očima mnoha návštěvníků včetně dětí se tahaly za vlasy a vzduchem létaly i pěsti. Konflikt se rozšířil, když aktérky bitky zaútočily i na plavčíky a návštěvníky pláže, kteří se běsnící zápasnice snažili dostat od sebe. V jednu chvíli byl prý do konfliktu zapojen asi tucet lidí.

„Trvalo více než půl hodiny, než se obnovil klid. Dokonce i ti, kteří se je pokusili oddělit, to schytali,“ potvrdil jeden svědek deníku Il Mattino. Někteří návštěvníci pláže zachytili incident na mobilní telefony a záběry umístili na sociální sítě.

Sdílel je také italský poslanec Francesco Emilio Borrelli, který požadoval, aby agresivní ženy byly identifikovány a potrestány.

„Boj mezi ženami za bílého dne před rodinami a dětmi. Kvůli čemu? Kvůli lehátku u moře. To je za hranicí veškeré představivosti,“ komentoval bitku Borrelli. Lidi, kteří se neumí chovat na veřejnosti a ohrožují bezpečnost ostatních je podle něj nutné „převychovat“.

„Nemohou se volně pohybovat a šířit teror v našich městech. Potřebujeme určité tresty a žádnou shovívavost, protože ti, kdo si myslí, že si mohou dělat, co chtějí, a šíří paniku na pláži, nemohou zůstat nepotrestáni,“ zdůraznil Borrelli.

Dohady kvůli lehátkům na plážích nebo u hotelových bazénů nejsou ve středomořských letoviscích ničím novým, málokdy se však zvrhnou v násilí. Propukají tzv. lehátkové války, které se projevují tím, že turisté časně ráno úprkem vybíhají k vodě a pokládají na vytoužená místa ručníky. Jinde rekreanti stojí hodiny před otevřením bazénu ve frontě.

Některé hotely ve Španělsku proti tomu začaly bojovat tím, že ručníky na lehátkách začaly po určitě době odstraňovat.

Řekové vytáhli do boje proti předraženým lehátkům na plážích

Cestování

Výběr článků

Načítám