Hlavní obsah

Duševně nemocného mladíka hledali šest týdnů, náhodou se objevil v živém vysílání

Síla internetu se před pár dny ukázala v plné síle, když se díky živému vysílání dvou streamerů podařilo najít sedmnáctiletého mladíka, po němž policie i rodina zoufale pátraly již zhruba šest týdnů. Šel zrovna kolem a chtěl si povídat.

Foto: Flint Township Police Department

Troy Coleman

Článek

Sedmnáctiletý Troy Coleman z města Flint v americkém státě Michigan zmizel z domu letos v květnu a od té doby mu nemohli přijít na stopu ani příbuzní, ani policisté. Mělo se za to, že poblíž domova nastoupil do autobusu a odjel, ale nikdo netušil kam. Záchranu přineslo až živé vysílání streamera s přezdívkou FaZe Lacy a jeho kamaráda Clixe z Miami na Floridě.

V jednu chvíli k nim totiž přistoupil opálený mladík oděný pouze v zelených plavkách a trikem v ruce. Již cestou k nim se poněkud podivně vybavoval s dalšími lidmi v okolí a ani jeho projev při setkání se streamery nebyl úplně standardní. Lidé, kteří v tu chvíli vysílání sledovali, v komentářích nezřídka odhadovali, že je opilý nebo pod vlivem drog. Podobného názoru zjevně byli i oba streameři a z mladíka si utahovali.

Video však viděl také Trent Coleman, Troyův starší sourozenec, jenž svého mladšího brášku poznal. Kontaktoval proto FaZeho, aby jej požádal o pomoc. Mimo jiné vysvětlil, že Troy není na drogách, ale trpí schizofrenií. Jeho otec pak již dříve v žádosti o pomoc při hledání uvedl, že Troy není ozbrojen ani nijak jinak nebezpečný, ale pravidelně musí užívat léky.

FaZe Trentův text zveřejnil spolu s Troyovou fotkou na svém účtu na sociální síti X s tím, že by při pátrání mohla pomoci také širší veřejnost v Miami. Vzpomněl si také, že mladík ve vysílání říkal něco hotelu, v němž bydlí, informoval server Fox News.

Do případu se záhy vložila také miamská policie, které se minulý týden ve čtvrtek podařilo Troye v krátké době najít a následně také kontaktovat jak své kolegy v Michiganu, tak jeho rodinu. Okamžitě se také začal připravovat mladíkův návrat domů.

Ind identifikoval tělo mrtvé manželky, ta se pak našla 600 kilometrů od domova živá

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám