Hlavní obsah

„Drive in“ po tyrolsku. Opilý Rakušan přistál s autem na terase restaurace McDonald’s

Úsměvnou dopravní nehodu řeší policie v tyrolské obci Schlitters. V noci na čtvrtek tam nezvládl řízení vozidla silně podnapilý muž, vyjel ze silnice a přistál na terase místní restaurace rychlého občerstvení McDonald’s.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policie jde o dvacetiletého Rakušana, vedle nějž na sedadle spolujezdce seděl o rok starší krajan. Řidič tvrdil, že jel rychlostí 80 až 90 kilometrů za hodinu a že chtěl v určitou chvíli zpomalit.

Ale selhala prý brzda, která se při údajném druhém brzdném pokusu měla zablokovat. V každém případě auto vyjelo z cesty na travnatou plochu, prorazilo plot a mezi dvěma železnými sloupky zasvištělo až na terasu restaurace, kde se zastavilo.

Podle svědků poté oba muži odstranili z vozidla registrační značky a utekli. Krátce nato je ale policisté dostihli. Test na alkohol u řidiče byl pozitivní a vykázal „silnou opilost“.

Oba muži se zpočátku k incidentu vyjadřovali rozporuplně, později se ale k činu přiznali. Při nárazu auta do zdi restaurace utrpěli blíže neupřesněná zranění, s nimiž skončili v nemocnici.

„Musel být pořádně hladový“

Vyšetřovatelé mezitím zjistili, že muž za volantem neměl platné řidičské oprávnění. Na silnici vozidlo nezanechalo žádné brzdné stopy, zato inventář gastronomického podniku utrpěl podle deníku Kurier „značné škody“. Policie na pokyn státního zastupitelství v Innsbrucku auto zabavila.

Nehoda mezitím vyvolala pobavené komentáře na sociálních sítích. „Je to přece restaurace drive in, tak co by si tam nezajel?“ napsal jeden uživatel. „Pane bože, to musel být pořádně hladový, když tak pospíchal,“ přidal se další.

Řidička kamionu sjela z mostu, visela 30 metrů nad řekou. Šílený okamžik zachytila kamera v kabině

Koktejl

Výběr článků

Načítám