Hlavní obsah

Dramatická záchrana řidiče z auta unášeného rozbouřenou řekou v Číně měla šťastný konec

Drama se šťastným koncem se odehrálo ve městě Pidu v centrální Číně, kde se do rozbouřené řeky z nábřeží zřítilo auto. Uvězněný řidič ztratil při nárazu vědomí a proud jej rychle unášel pryč, přičemž hrozilo, že vozidlo skončí pod hladinou.

Válečný veterán riskoval život, aby vytáhl řidiče z potápějícího se autaVideo: Reuters

Článek

Hororové okamžiky z poloviny června sledovali lidé z nábřeží a natáčeli je na mobilní telefony. Z jaké příčiny vozidlo skončilo v řece, nebylo jasné.

Jedním ze svědků dramatu byl 53letý voják ve výslužbě, který neváhal riskovat vlastní život, když se záchranným kruhem skočil do vody. Podařilo se mu dostat na kapotu auta, z níž pak bouchal na čelní sklo.

Záchrana se nedařila až do chvíle, kdy na pomoc přispěchal druhý muž. Ten prvnímu zachránci podal blíže neupřesněný nástroj, kterým se podařilo čelní sklo rozbít, řidiče vyprostit a odtáhnout na břeh.

Jako zázrakem muž za volantem vyvázl bez fyzické újmy. To zachraňující voják potřeboval lékařskou pomoc. Přivodil si několik řezných ran, které byly tak velké, že si je musel nechat ošetřit v nemocnici.

Na otázku, proč riskoval život, odpověděl: „Musel jsem to udělat. Věřím, že ostatní lidé nezůstanou neteční, pokud se s něčím podobným setkají.“

Pes běžel šest kilometrů divočinou, aby přivolal záchranu svému pánovi po autonehodě

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám