Hlavní obsah

Drama se šťastným koncem. Osmiměsíční holčička vypadla v Indii ze čtvrtého patra

Šokující drama, v němž šlo o život osmiměsíční holčičky, se odehrálo ve městě Čennaí na jihovýchodě Indie. Vše začalo tím, že dítě z nejasné příčiny vypadlo z náručí matce, která jej kojila na balkoně ve čtvrtém patře bytového komplexu.

Záchrana dítěte, které vypadlo z náručí matce ve čtvrtém patřeVideo: AP

Článek

Holčička jménem Harin se naštěstí zachytila o dvě patra níže na plechové sluneční cloně, která ji uchránila od dopadu na asfalt a téměř jisté smrti. Pořád ale hrozilo, že se neudrží a sklouzne dolů, informoval server NDTV.

Na dechberoucích záběrech, které pořídila jedna žena z domu odnaproti, je vidět, jak Harin leží na bříšku na okraji výčnělku a sousedé v panice podnikají kroky k záchraně. Jedni rozprostřeli na chodníku velkou plachtu a pro jistotu pod ni umístili ještě matrace.

Jiní se pokoušeli propracovat k dítěti z okna v prvním patře. Jednomu z mužů se to nakonec podařilo, když se jednou rukou přidržoval ohybu fasády, zatímco druhou rukou Harin uchopil a dostal do bezpečí.

Boule a škrábance

Holčičku, která vyvázla jen s leknutím, drobnými škrábanci a boulí na hlavě, poté ošetřili lékaři v nemocnici. „Daří se jí dobře,“ potvrdil policejní komisař Avadi Šankar.

Dramatické chvíle popsala i žena, která záchranu dítěte zaznamenala na mobilní telefon. „Slyšeli jsme hluk a mysleli jsme si, že se v našem domě něco stalo. Chvíli nám trvalo, než jsme zjistili, že zvuky přicházejí zvenčí. Incident jsme natočili, abychom se podělili se sousedy a zvýšili povědomí o nebezpečí, které může nastat,“ uvedla.

Duchapřítomní holiči v USA zachránili holčičku, která běžela do rušné křižovatky

Koktejl

Výběr článků

Načítám