Hlavní obsah

Do soutěže o titul Miss Universe se přihlásila 80letá Korejka

Osmdesátiletá žena z Jižní Koreje Čoj Sun-hua se rozhodla ukázat, že i ve vysokém věku může mít člověk pestrý život a jít za svými sny. Přihlásila se do soutěže o královnu krásy Miss Universe s tím, že i starší lidé mají právo na ambice.

O titul Miss Universe bojuje v Jižní Koreji i 80letá seniorkaVideo: AP

Článek

Čoj využila převratnou změnu v pravidlech soutěže, kdy pořadatelé zrušili věkové omezení pro uchazečky a otevřely dveře k úspěchu milionům dalších žen. „Krása nezná věk,“ zní poselství letošního ročníku Miss Universe.

„Když jsem zjistila, že soutěž nemá věkové omezení, řekla jsem si, že se zúčastním. Můj syn mi pak řekl: ‚Dobře mami, jdi do toho, jestli chceš,‘“ řekla.

„Poslala jsem tedy fotky a rodina mi na to řekla, že ‚naše matka a babička je skvělá‘. Takže se cítím velmi šťastná,“ dodala Čoj na záběrech, které médiím zprostředkovala tisková agentura AP.

Kritici organizátorům Miss Universe už delší dobu vyčítali, že „nejdou s dobou“. Od letošního ročníku proto pořadatelé odbourali omezení týkající se věku účastnic, ale také ohledně manželství a mateřství.

„Vzhledem k tomu, že mnoho omezení bylo zrušeno, se může od letošního roku přihlásit do soutěže více účastnic. Teď platí pro ženskou krásu více standardů,“ ocenila rozhodnutí pořadatelů další soutěžící Kim Sung-šin.

Podle promotéra soutěže Jang Sun-muka zažívá Jižní Korea „velmi módní období“, pokud jde o lidské stáří. „Je to vidět v reklamách, na módních přehlídkách a teď i na mezinárodní soutěži o titul královny krásy,“ uvedl Kim.

Aktivity paní Čoj to potvrzují. Už léta se věnuje modelingu a nedávno dokonce kandidovala do parlamentu. „Jděte se svým talentem tam, kde můžete nalézt sebedůvěru. Mimo domov, kamkoli, kde se můžete účastnit společenského života a ukázat, že senioři umí být aktivní,“ poradila žena svým vrstevníkům.

O titul Miss Argentina se bude ucházet 60letá soutěžící

Koktejl

Výběr článků

Načítám