Hlavní obsah

Do kalifornského domu tvůrce Médi Bédi se nastěhoval medvěd

Nečekaného hosta dostal do svého domu v kalifornském Sierra Madre tvůrce legendární postavičky Médi Bédi, americký ilustrátor Bob Nesler. Pod verandou se mu usídlil opravdový medvěd.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Huňáč využil díry ve spodní části stavení a z dutiny si vytvořil nové doupě. Podle serveru abc7 si manželé Neslerovi všimli nového „nájemníka“ asi před dvěma týdny a prý jim v zásadě nevadí.

„Nedělá žádné problémy,“ ujistili pan Bob a jeho žena Sara. „Jen ty jeho hromádky, které nám dělá před domem, jsou poněkud otravné,“ dodali.

Junior, jak medvěda manželé Neslerovi pojmenovali, je samcem medvěda černého a váží odhadem 150 kilogramů. „Večer odchází směrem k městu a kolem půl šesté ráno se vrací. Je to dobrý nájemník. Není špatný, je to jen medvěd,“ řekla paní Sara.

Připouští ale, že se budou muset medvěda výhledově zbavit. Neslerovi se obávají, že by mohli být spoluodpovědní za situaci, kdyby Junior někomu ublížil. „Nás ale zatím nijak neobtěžoval,“ uvedl tvůrce Médi Bédi.

Pracovníci úřadu pro rybolov a divokou zvěř chtějí Neslerovým pomoci. „Nejjednodušší možnost je nechat jej odejít samotného, bez stresu a díru pod verandou zabednit,“ řekl úředník Kevin Howells.

Muže ve Wisconsinu trhal medvěd. Zvíře zastřelil jeho dvanáctiletý syn

Zahraniční
Související témata:
Ilustrátoři

Výběr článků

Načítám