Hlavní obsah

Dírou v plotě uteklo na padesát koní. Řidiči v Argentině točili, jak se ženou po dálnici

Buenos Aires

Bizarní výjevy se naskytly minulý týden řidičům na dálnici na severním předměstí Buenos Aires. Po komunikaci, která má v každém směru až pět jízdních pruhů a je součástí legendární magistrály Panamericana, se prohánělo bezmála pět desítek koní.

Foto: Profimedia.cz

Granátníci při přehlídce v Buenos Aires

Článek

Zvířata patří armádě a jsou součástí pluku granátníků, kteří se nedávno zúčastnili v argentinské metropoli přehlídky. Po ceremonii byli koně podle deníku Página12 soustředěni na pastvinu v armádním areálu Campo de Mayo, kde je měl zkontrolovat veterinář.

Šestačtyřicet koní však využilo díry v plotě, aby se - řečeno vojenskou terminologií - neoprávněně vzdálili od jednotky a vtrhli na dálnici. Ke koňským silám, které burácely pod kapotami automobilů, se tak přidaly ty opravdové s tím rozdílem, že jejich podkovy na asfaltu vydatně zvonily.

„V pondělí odpoledne skupina koní z naší jednotky, kteří se pásli na Campo de Mayo, zřejmě strhla část obvodového plotu a utekla z areálu. Situaci vyšetřujeme,“ hlásilo velitelství granátníků na síti X, aby varovalo veřejnost.

Chovatelům se ve spolupráci s četníky a vojáky podařilo uprchlá zvířata brzy odchytit a dopravit do bezpečí. Žádnému z koní se nic nestalo a hlášena nebyla ani žádná dopravní nehoda.

Nečekanou situaci nicméně zaznamenalo mnoho řidičů, kteří své nahrávky umístili na sociální sítě a pobaveně komentovali. „Jsou to jezdci apokalypsy,“ napsal jeden uživatel. „Teď jsou to granátníci-pěšáci,“ poznamenal jiný. Podle dalšího koně „prošli mýtnou branou bez placení a křičeli ,ať žije svoboda!‘“.

Uprchlí policejní koně zastavili provoz na dálnici v Ohiu

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám