Hlavní obsah

Depardieu dal pěstí „králi paparazzů“

Řím

Četnými skandály opředený francouzský herec Gérard Depardieu dal o sobě opět vědět, když napadl italského bulvárního fotografa Rina Barillariho tak, že se paparazzo musel nechat ošetřit v nemocnici. Incident se odehrál v úterý odpoledne na zahrádce restaurace Harry’s Bar na luxusní římské ulici Via Veneto.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Gerard Depardieu

Článek

Pětasedmdesátiletý Depardieu seděl u stolu s mladou ženou, kterou deník Corierre della Sera označil jako Magdu Vavrušovou, a s dalšími čtyřmi lidmi. To neušlo Barillarimu, jenž tasil fotoaparát a začal snímat.

Depardieua to rozlítilo a chytil fotografa za paži, aby mu ve fotografování zabránil. Barillari se ale vysmekl a snímal dál. Herec poté zasáhl paparazza několika údery pěstí do tváře a nadával mu.

Barillari upadl na zem, načež majitel restaurace zavolal záchranku. Ta fotografa odvezla k ošetření do nemocnice. Napadený vyvázl mj. s odřeninou u levého oka.

Depardieu byl propuštěn na svobodu, dostal předvolání k soudu

Evropa

„Depardieu mě udeřil třikrát pěstí do obličeje. Bolí mě hlava, už mi není patnáct, ale 79,“ potvrdil Barillari incident.

Proboha, je tak velký

K baru dorazil fotograf pěšky, protože v úterý v Římě stávkovali taxikáři. „Tajně jsem ho fotil s krásnou dívkou. Všimla si toho a pak na mně hodili trochu ledu. Normální věc, slavní lidé to dělají často,“ pokračoval fotograf.

„Nikdy bych ale nečekal to, co se stalo potom. Přišla ke mně a řekla mi, ať jdu do pr…Udělal jsem krok nazpět a usmál se na ni. A pak dorazil on. Proboha, je tak velký,“ dodal Barillari s tím, že jej Depardieu třikrát udeřil do obličeje.

Vše mezitím oznámil policii a hodlá francouzského herce také zažalovat pro ublížení na zdraví. Vyšetřovatelé už vyhodnocují videozáznamy a vyslýchají svědky.

„Depardieu jedl venku s několika přáteli. Barillari procházel kolem, a když ho spatřil, udělal pár fotek,“ řekl k incidentu majitel baru Piero Lepore.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace v Římě, kde se konflikt odehrál

„Ta žena se na něj (Barillariho) vrhla neuvěřitelným způsobem, říkala mu všechno možné. Pak beze slova dorazil Depardieu a zasadil Rinovi dvě rány,“ pokračoval Lepore, podle nějž pak herec s přáteli nasedli do auta a odjeli. „Jsme zvyklí na slavné lidi, ale ne na pěstní souboje,“ dodal Lepore.

Právnička Depardieua Delphine Meilletová podle citovaného deníku tvrdí, že Barillari do ženy z hercova doprovodu strkal a že se rukama dotýkal jejího těla a hrudníku.

Rozbili mu 76 fotoaparátů

Barillari, označovaný jako „král paparazzů“, se v minulosti dostal kvůli své práci už mnohokrát do násilných konfliktů. Sám tvrdí, že už 160krát skončil na pohotovosti, že jedenáctkrát utrpěl zlomeninu žebra a že mu fotografované osoby rozbily 76 fotoaparátů.

Depardieu čelí četným nařčením ze sexuálního napadení. V říjnu se kvůli tomu má zodpovídat před pařížským soudem. V případě odsouzení herci hrozí až pětileté vězení.

Gérard Depardieu ve spirále pádu

Divadlo

Výběr článků

Načítám