Hlavní obsah

Dělník v Massachusetts uvázl po pás v uhlí na vagonu. Musel ho vyprostit jeřáb

Bridgewater

Záchranářům v americkém státě Massachusetts trvalo čtyři hodiny, než vyprostili muže, jenž až po pás uvázl v nákladním vagonu s uhlím. Operace byla nakonec úspěšná, když dělník vyvázl jen s lehčími zraněními.

Dělník uvázl ve vagonu s uhlím. Vyprošťovali ho čtyři hodinyVideo: WCVB, AP

Článek

Americká média neuvedla, co přesně se minulý týden ve městě Bridgewater v Massachusetts při nakládání uhlí do železničních vagonů stalo, ale výsledek byl ten, že šestadvacetiletý dělník zůstal až po pás zavalený v uhelném materiálu, jenž byl určen k  výrobě cihel ve společnosti Stiles and Hart Brick Company.

Její současný majitel Lincoln David Andrews vyjádřil nad incidentem politování a zdůraznil, že firma se o zaměstnance stará a že tento incident je naprosto mimořádný a neobvyklý. Zároveň doplnil, že zasypaný mladík u nich pracuje již čtyři roky.

Na místo musely dorazit záchranné složky, protože muž nebyl schopen se z uhelného sevření vyprostit sám. Zástupce náčelníka bridgewaterských hasičů Glen Grafton naštěstí mohl konstatovat, že dělník není ve stresu a je při vědomí. Po celou dobu se záchranáři komunikoval, a dokonce i vtipkoval.

Kola musela z tahače dolů, uvázlo mezi nimi malé kotě

Koktejl

Obrovsky těžká hmota

Jenže zároveň vyšlo najevo, že vyproštění je nad možnosti hasičských posádek, a tak byla povolána speciální technická četa. Ta musela nejprve odsát materiál kolem uvázlého mladíka, a teprve potom mohl nastoupit jeřáb, který jej vyzvedl do bezpečí, uvedl server CBC News.

Před odsátím totiž muže podle slov šéfa techniků Roba O'Briena obklopovala „obrovsky těžká hmota“, takže hrozilo reálné nebezpečí, že by se mohl ošklivě zranit samotným vytahováním. „Byla to časově velmi náročná operace, museli jsme postupovat pomalu. Když si uhlí představíte jako vodu, tak když něco odstraníte, zbytek se dá do pohybu,“ vysvětlil.

Po čtyřech hodinách se naštěstí záchrana povedla a dělník zamířil na vyšetření do nemocnice v Bostonu, podle lidí přítomných na místě pouze s lehčími zraněními. „Usmíval se a určitě byl moc rád, že už je venku,“ uzavřel úspěšnou záchranu Rob O'Brien.

Čtrnáctiměsíční chlapeček spadl do kanálu, vyvázl jen špinavý od bláta

Koktejl

Výběr článků

Načítám