Hlavní obsah

Dánský pirát silnic se usvědčil sám. Kamera na helmě policii poskytla hodiny záběrů

V Dánsku si došlápli na 29letého muže, který čelí předběžnému obvinění za celkem 86 případů nezodpovědného řízení. Na motorce jezdil ve vysoké rychlosti, někdy jen na zadním kole, a ohrožoval ostatní. Z porušení pravidel se přitom usvědčil sám, protože si svoje počínání natáčel na kameru připevněnou na helmě.

Foto: Profimedia.cz

Muž jezdil ve vysoké rychlosti na zadním kole (ilustrační foto).

Článek

Nejmenovaný muž značně ulehčil vyšetřovatelům práci, když jim poskytl několik hodin záběrů z kamery. Informuje o tom agentura AP. „Myslím, že jsem něco takového ještě neviděl,“ zkonstatoval policista Amrik Singh Chadha. „Není pochyb, že tento případ je pro nás velmi nekonvenční,“ doplnil.

Dána zadržela policie už letos v květnu, neměl podle všeho ani platný řidičský průkaz. Policie však nalezla inkriminovanou videokameru připevněnou k helmě. Při procházení záběrů vyšetřovatelé zjistili, že muž při jízdě značně překračoval rychlostní limity, někdy jezdil pouze na zadním kole motorky. Jen za to byl předběžně obviněn v 25 případech.

Další případy se týkaly samotné jízdy nad povolenou rychlost a další pak ohrožení bezpečnosti na silnici a životů ostatních řidičů. Výsledky šetření sdělila policie v pátek.

Na mužových záběrech, z nichž některé se objevily i na sociálních sítích, se podařilo identifikovat další dva nezodpovědné řidiče. Policie jim díky tomu zabavila vozidla. Samotný 29letý Dán skončí podle agentury AP s největší pravděpodobností ve vězení.

Triumfální návrat. Dánové už zase mohou trpět u ohnivých korejských nudlí

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám