Hlavní obsah

Čtrnáctiměsíční chlapeček spadl do kanálu, vyvázl jen špinavý od bláta

Půl hodiny hrůzy zažila žena z Kansasu, když viděla, jak její dítě na zahradě jejich domu spadlo do úzké odtokové roury. Čtrnáctiměsíční chlapeček Bentley však z této nehody jako zázrakem vyvázl prakticky bez zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtrnáctiměsíční Bentley si na začátku srpna hrál na zahradě se svým sourozencem a oba je sledovala jejich matka Elizabeth. Bentley se však v jednu chvíli ocitl v blízkosti v zemi zbudovaného odtoku a zmizel pod povrchem, přestože byl otvor zakrytý. Poklop byl totiž podle všeho poněkud posunutý, a když na něj tedy malý Bentley šlápl, posunul se a odkryl otvor do zhruba 3,5 metru hluboké a přibližně 30 centimetrů úzké díry.

„Byl jsem s ní, když porodila dvě děti, a takový křik nechcete nikdy slyšet, protože je jasné, že se stalo něco strašného,“ vzpomínal později na hrůzný moment Bentleyho otec Blake, jenž v tu chvíli opodál pracoval na autě.

Policisté dorazili na místo do pěti minut a krátce po nich také hasiči a společnými silami se snažili vymyslet, jak dostat chlapečka ven. „Problém byl v tom, že čtrnáctiměsíční dítě moc dobře nezvládá reagovat na pokyny, popsal prvotní potíže zástupce velitele místních hasičů Shawn Stucky.

Se spásným nápadem pak přišel nováček Ronnie Wagner, jenž byl v té době u hasičů teprve zhruba měsíc. Z provazu vyrobil jakési laso a s pomocí užší trubky se za konec podařilo Bentleyho zachytit tak, že bylo možné jej vytáhnout nahoru.

Všichni pak s úlevou zjistili, že se mu nestalo vůbec nic. Byl jen špinavý od bláta a později se pravděpodobně našlo pár drobných škrábanců, informoval server Daily Mail.

„Ale kdyby se to nepovedlo, museli bychom začít kopat. Přivézt nějaké vybavení a vyhloubit dost velkou díru, což by bylo časově hodně náročné,“ řekl Ronnie Wagner s odkazem na to, že celá záchranná akce trvala jen zhruba 25 minut.

„Byl to zkrátka zázrak, nic jiného než zázrak,“ nechal se slyšet Bentleyho otec Blake. Společně s manželkou Elizabeth se zároveň hned zařekli, že poklop nad trubkou bez prodlení napevno přišroubují.

Osmiletý chlapec v Michiganu zachránil mladší sestře život při útoku pitbula

Koktejl

Výběr článků

Načítám