Hlavní obsah

Čínští gurmáni se vydávají za pozůstalé, aby ochutnali nudle v pohřebním ústavu

1:49
1:49

Poslechněte si tento článek

Pohřební ústav Er-lung v jihozápadní provincii Kuej-čou se stal nezvyklým cílem čínských gurmánů poté, co se rozšířila informace, že se v jídelně určené pro pozůstalé podávají vynikající nudle.

Foto: DPphoto, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zpráva o tomto pokrmu se začala virálně šířit po sociálních sítích a mnozí jsou ochotni předstírat, že jsou truchlící příbuzní, jen aby ho mohli ochutnat, napsal zpravodajský server BBC News.

Původně bylo toto teplé občerstvení určeno jen pro zákazníky, kteří přišli zařídit poslední rozloučení. Ale jak zprávy o místních nudlích pronikly na internet, snažili se do jídelny ústavu proniknout i další lidé a výsledkem byly často několikahodinové fronty.

„Chodili sem lidé, kteří předstírali, že jsou příbuznými zesnulých. Když je tu plno, je těžké poznat, kdo je kdo,“ řekl novinářům jeden ze zaměstnanců pohřebního ústavu.

Pohřební ústav se rozhodl pro vstřícný krok a oznámil, že lidem dovolí stravovat se v jeho prostorách, pokud slíbí, že nebudou rušit skutečné truchlící. Denně je veřejnosti k dispozici pouze 50 misek nudlí, zato je pohřební ústav rozdává zdarma.

Naproti tomu v takříkajíc běžném provozu v době, kdy se podávají snídaně a obědy, nabízí pohřební ústav lidem, kteří zde vyřizují své záležitosti, různé druhy nudlí za deset jüanů (asi 33 korun) za misku. Nejoblíbenější jsou nudle s mletým vepřovým masem a arašídy. Kuchyně provincie Kuej-čou je přitom podle BBC obecně známá pikantními a kyselými pokrmy.

Triumfální návrat. Dánové už zase mohou trpět u ohnivých korejských nudlí

Koktejl

Výběr článků

Načítám