Hlavní obsah

Čínská seniorka 20 let používala ruční granát jako kladivo. Zatloukala s ním i hřebíky

Číňanka z provincie Chu-pej našla nevybuchlý granát zhruba před dvaceti lety a vzala si jej domů. Tento předmět však považovala za kladivo, a tak je skutečně zázrak, že se dožila až svých současných devadesáti let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Seniorka, kterou čínská média označují pouze jako Čchin, našla granát před dvaceti lety při práci na své farmě u obce Chuang-pao. Moc v tu chvíli netušila, na co se to vlastně dívá, ale nakonec došla k závěru, že našla kladivo, a tak si podivný předmět odnesla domů.

„Používala jsem ho ke tlučení pepře, louskání ořechů a zatloukání hřebíků,“ řekla později čínským médiím s upřesněním, že se jí nezvyklý nástroj hodil i k různým dalším domácím pracím.

Skutečnou pravdu odhalili až dělníci, kteří přišli bourat Čchinin starý dům. A jeden z nich okamžitě poznal, že jde o starý ruční granát, a okamžitě proto zalarmoval úřady. Server South China Morning Post pak dodal, že by podle všeho mělo jít o granát čínské výroby, vzor 67.

Na místo bez prodlení dorazili pyrotechnici a granát zajistili. Zároveň dodali, že „kladivo“ se podle všeho používalo značně často, protože dřevěná rukojeť byla velmi hladká a lesklá, zatímco na hlavici bylo patrných nepočítaně důlků, rýh a vrypů.

Poměrně hluboké stopy letitého používání nesla dokonce i pojistka, přičemž největším překvapením zůstává, že Čchin nikdy nenapadlo ji ze zvědavosti vytáhnout.

Na čínském internetu se v souvislosti s tímto případem objevilo množství diskusních příspěvků, v nichž lidé vyjadřovali přesvědčení, že muselo jít o cvičný granát bez výbušniny uvnitř. To však trochu oklikou popřela čínská policie, když informovala, že granát byl „odborně zničen, aby nedošlo k žádným náhodným zraněním“.

Funkční dělostřelecký granát sloužil Britům jako zahradní dekorace

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám