Hlavní obsah

Chtěl ukázat, že je chlap. Brazilský kandidát na starostu v debatě praštil soupeře židlí

Jeden z kandidátů na post starosty největšího brazilského města Sao Paula v neděli neudržel nervy na uzdě a jednoho z dalších uchazečů při společné debatě přetáhl židlí. Chtěl tak splnit svoje předchozí výhrůžky.

V předvolební debatě praštil kandidát na starostu Sao Paula svého soupeře židlíVideo: Reuters

Článek

Televizní debata šesti kandidátů na starostu brazilského města Sao Paulo nabrala nečekaný směr, když jeden z nich, José Luiz Datena, popadl židli a praštil jí dalšího uchazeče, Pabla Marcala. Ten si krátce předtím Datenu dobíral.

Datena již v předchozí debatě vyhrožoval, že Marcala praští, protože ten připomněl kauzu z roku 2019, kdy byl Datena vyšetřován kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování. Jeho spolupracovnice nakonec stížnost stáhla, ale později se nechala slyšet, že čelila zastrašování.

V nedělní debatě pak Marcal zmínil, že Datena není ani pořádný chlap, když mu jen vyhrožuje, ale k činu se nemá. To si ovšem Datena nenechal líbit a vyrazil do útoku vyzbrojen židlí. Svému úhlavnímu nepříteli způsobil pohmoždění žeber a krátce nato byl ze studia vyveden. Ostatní kandidáti pak v debatě pokračovali.

Ani Marcal, ani Datena podle průzkumů nepatří k favoritům voleb, které se budou konat 6. října. První jmenovaný byl na třetím místě, co se preferencí voličů týče, ten druhý až na pátém.

Analytici se podle informací agentury Reuters neshodnou, jaký vliv bude mít na voliče incident s židlí. Některé společnosti zkoumající veřejné mínění jsou přesvědčeny, že vše zůstane tak, jak je, zatímco jiné očekávají, že by mohla stoupnout obliba „chlapáka“ Dateny.

V klášteře v Řecku se porvali opilí mniši

Koktejl

Výběr článků

Načítám