Hlavní obsah

Chirurgové ve Vietnamu vyoperovali pacientovi z břicha živého úhoře

Hanoj

Bizarní sexuální praktiky málem stály život 31letého Inda žijícího ve Vietnamu. Když muž koncem minulého měsíce přijel se silnými bolestmi břicha na urgentní příjem do hanojské nemocnice, lékaři s pomocí ultrazvuku a rentgenu zjistili, že má v těle cizí podlouhlé těleso.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Při zjišťování anamnézy pacient podle serveru VietNamNews přiznal, že si před dvěma dny vpravil do těla konečníkem živého, asi 65 centimetrů dlouhého úhoře. Zaskočení chirurgové se nejprve snažili vyndat živočicha z mužova těla zažívacím traktem.

To se ale nedařilo, protože úhoř se v břišní dutině pacienta už prokousal mimo tlusté střevo. „Úhoři dokážou přežívat v anaerobním prostředí (prostředí bez přítomnosti vzdušného kyslíku) velmi dlouhou dobu,“ vysvětlil chirurg Le Nhat Huy.

Ještě limetka

I vzhledem k sílícím bolestem se lékaři nakonec rozhodli pro urgentní operaci, při níž učinili další šokující zjištění. Kromě úhoře, jehož tělo měřilo po obvodu deset centimetrů, se v těle pacienta nacházela ještě limetka, která zřejmě pocházela z dalších sexuálních hrátek.

I přes složitost a nebezpečnost zákroku se chirurgům podařilo muže zachránit. Po ujištění, že se v břiše Inda už nenachází žádné další cizí těleso, pacienta sešili a vytvořili mu umělý vývod.

Hanojská klinika uvedla, že v minulosti už prováděla operace, při nichž odstraňovala ze zažívacího traktu pacientů různé předměty. Tentokrát šlo o první případ, kdy byl cizím tělesem živý živočich.

Na Floridě se zabydlel nový invazivní druh: gumový úhoř

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám