Článek
Cukrářství je výsledkem spolupráce banky Intesa Sanpaolo a jednoho z předních italských cukrářů Iginia Massariho. „Je to velká výzva, ale je to rozhodně něco mimořádného, neboť se dost možná jedná o první cukrářství, které otevřelo v bance,“ řekl agentuře Reuters Massari.
Jde o neobvyklý, ale inovativní způsob, který má za cíl nalákat do banky nové klienty a možná započít nový trend, díky kterému by se italské banky vymanily z krušných časů.
Po přežití ekonomické krize kvůli toxickým půjčkám jsou totiž stále pod velkým tlakem a v příštích letech čelí uzavření až třetiny svých poboček a ztrátě tisíců pracovních míst.
Zda budou cukrárny pro italské banky vysvobozením ukáže až čas. Zatím se ale zdá, že si lidé tuto službu pochvalují. „Mít cukrárnu v bance je skvělý nápad. Máte pak dobrý důvod k její návštěvě,“ svěřil se agentuře Reuters jeden z milánských obyvatel Alfredo Gentili.