Článek
O vítězi rozhodla mezinárodní porota, v níž zasedli zástupci Světové barmanské asociace (IBA) například z Nového Zélandu, Polska, Austrálie, Slovinska. Šipl momentálně působí jako šéfbarman pražského baru Oblaca a vítězství na Mattoni Grand Drink pro něj není prvním karierním úspěchem. V roce 2012 se stal barmanem roku a v roce 2010 byl oceněn jako barman s nejlepší technikou práce ve střední Evropě.
„Chvílemi mám husí kůži, chvílemi se mi chce brečet a chvílemi smát, to vítězství je úžasné, obzvlášť proto, že jsem soutěžil se 47 špičkovými barmany z celého světa,“ uvedl bezprostředně po vyhlášení soutěže Šipl.
O svém vítězném koktejlu pak říká: „V koktejlu jsem zkombinoval minerální vodu Mattoni s netradičními surovinami, které by možná mnozí lidé v drinku nečekali – čerstvým džusem z červené papriky, který obsahuje spoustu antioxidantů, nebo džusem z rebarbory, kterou si sám pěstuju. Walu v názvu koktejlu znamená jméno mojí babičky, tedy spíš jak ji děda oslovoval. Právě na její zahradě mi rebarbora do nápoje roste.“
Recept koktejlu Walu Forever Young
10cl přírodní minerální vody Mattoni
5cl freshe z rebarbory
0,5cl freshe z červené papriky
1cl vanilkového sirupu bez cukru
3g ovocného čaje Cocolle č. 62
1cl datlového bio sirupu
To, že jsou nealkoholické koktejly novým nepostradatelným trendem v repertoáru moderního barmana, potvrdil i prezident IBA Dereck Lee: „V dnešní době lidé čím dál více dbají na zdravý životní styl a je patrná zvyšující se poptávka po nealkoholických koktejlech, které by měly být součástí repertoáru každého barmana.“