Článek
Čemu se musí takový barman - záčátečník učit? Lektoři a přednášející hosté z řad špičkových barmanů a mixologů účastníky seznámí s historií koktejlů barmanství ve světě i České republice. Proškolí je také v teorii koktejlů i barového skla, naučí je správně používat barové vybavení a efektivně si uspořádat pracovní místo za barem. Stěžejní bude samozřejmě samotná příprava koktejlů, podrobný workshop o klasických kubánských koktejlech a kurz flairbartendingu.
Akce není jednorázová, další zájemci o kvalitní barmanství se budou mocí hlásit v době nejbližší. Čtyřdenní kurz v Havana Club Academy může být přinejmenším zajímavou zkušeností. Nároky hostů jsou navíc stále vyšší a vyšší a dobrý barman by měl jít s dobou.
Co je to flairbartending?
Flair barmanství je styl podávání alkoholických i nealkoholických nápojů s netradičními někdy až akrobatickými prvky a pohyby. Flair je točení, házení do vzduchu, žonglování, balancování a chytání láhví, nápojů a ostatních barových pomůcek během procesu výroby koktejlů.
Volně přístupná After party se bude konat ve čtvrtek 17. srpna od 20 hodin v Beach Baru Krakonoš na Nové Živohošti. Mezi hosty se objeví například Alice Bendová, Eva Ajchmajerová nebo Sisa Sklovská.