Hlavní obsah

Čerstvě vyškolené barmany čeká křest ohněm

PRAHA/ŽIVOHOŠŤ

V České republice se v těchto dnech školí 25 barmanů, kteří budou mít po splnění čtyřdenního kurzu znalosti, díky kterým budou moci obsloužit každého hosta na té nejvyšší úrovni. Program je rozdělen do čtyř částí - teoretické, praktické a tréninkové - a je zakončen písemnou i praktickou zkouškou oceněnou absolventským certifikátem. Ve čtvrtek pak barmany čeká pravý křest ohněm - obsluhování na velké party na Nové Živohošti.

Článek

Čemu se musí takový barman - záčátečník učit? Lektoři a přednášející hosté z řad špičkových barmanů a mixologů účastníky seznámí s historií koktejlů barmanství ve světě i České republice. Proškolí je také v teorii koktejlů i barového skla, naučí je správně používat barové vybavení a efektivně si uspořádat pracovní místo za barem. Stěžejní bude samozřejmě samotná příprava koktejlů, podrobný workshop o klasických kubánských koktejlech a kurz flairbartendingu.

Akce není jednorázová, další zájemci o kvalitní barmanství se budou mocí hlásit v době nejbližší. Čtyřdenní kurz v Havana Club Academy může být přinejmenším zajímavou zkušeností. Nároky hostů jsou navíc stále vyšší a vyšší a dobrý barman by měl jít s dobou.

Co je to flairbartending?

Flair barmanství je styl podávání alkoholických i nealkoholických nápojů s netradičními někdy až akrobatickými prvky a pohyby. Flair je točení, házení do vzduchu, žonglování, balancování a chytání láhví, nápojů a ostatních barových pomůcek během procesu výroby koktejlů.

Volně přístupná After party se bude konat ve čtvrtek 17. srpna od 20 hodin v Beach Baru Krakonoš na Nové Živohošti. Mezi hosty se objeví například Alice Bendová, Eva Ajchmajerová nebo Sisa Sklovská.

Související témata:

Související články

V Praze změří síly barmani z celé Evropy

Ve čtvrtek od 16:00 začne na pražském Václavském náměstí na Můstku soutěž ve flair barmanství. Flair je umělecká forma barmanského stylu práce. Flair...

Výběr článků

Načítám