Hlavní obsah

Býk zaútočil na motocyklistu. Srazil jej rovnou pod náklaďák

Potkat krávu v Indii na ulici, třeba i volně žijící, patří ke koloritu této jihoasijské země. Scéna z města Bengalúru, kdy býk srazil motocyklistu pod kamion, ale mnohé šokovala.

Býk v Indii srazil motocyklistu přímo pod kola náklaďákuVideo: AP

Článek

Děsivý moment se odehrál koncem března a zachytila jej bezpečnostní kamera. Nahrávka ukazuje ženu, jak v poklidu kráčí před svým býkem po asfaltu, zatímco se z protisměru blíží muž na motocyklu.

Jakmile se dostal na úroveň ženy, býk se náhle majitelce vytrhl a bez varování čelně na jezdce zaútočil. Hlavou jej nekompromisně srazil z motorky k zemi, a to tak, že řidič spadl přímo mezi nápravy projíždějícího nákladního auta.

Mnoho nechybělo a zadní kola vozu motocyklistu rozdrtila. Řidič náklaďáku naštěstí zareagoval pohotově. Okamžitě zastavil a odvrátil tragédii.

Divočák na Plzeňsku napadl a vážně zranil muže. Zvíře zastřelili policisté

Krimi

„Nic se mi nestalo“

Býk po útoku sražený motocykl přeskočil a rychle zmizel ze záběru kamery, zatímco jeho majitelka chvíli bezradně postávala na kraji silnice, načež se opatrně vydala za ním.

Motocyklista naštěstí vyvázl bez zranění. Po srážce s mohutným zvířetem se rychle zvedl, ale byl zjevně nečekaným útokem zmatený. „Nic se mi nestalo,“ potvrdil s tím, že si to s majitelkou býka „nějak vyrovná“.

Lidé v diskusích na sociálních sítích podle deníku The Times of India upozorňovali, že býka mohla rozrušit červená barva motocyklu. Podle odborníků ale býci červenou nevnímají, i když zcela barvoslepí nejsou. Mnohem více je prý dráždí pohyb, což platí i pro koridu. Býky údajně nerozčiluje červená barva mulety, ale to, jak s ní toreadoři mávají.

Děsivá nehoda v Thajsku. Rozzuřený býk vběhl do silnice, srazil matku s dcerou na motorce a dítě odtáhl pryč

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám