Hlavní obsah

Brit si z Barcelony odskočil do vlasti na oblíbené kuře z fastfoodu. Po necelých třech hodinách se vrátil

Mladý Brit žijící v Barceloně si „odskočil“ do vlasti jen proto, aby si dopřál oblíbený pokrm z fastfoodového řetězce, který v jeho nynějším bydlišti nemá provozovny. Na britské půdě strávil jen dvě hodiny a 40 minut a vrátil se zpět na jih. Vše – letenky i jídlo – jej vyšlo na 95 liber (2869 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pikantní vykostěná kuřecí stehýnka byla podle serveru Plymouth Live jediným smyslem cesty. Jeho matka nebo přátelé v jihoanglickém hrabství Surrey na programu nevšední mise z minulého týdne nebyli.

Když 34letý Mark přistál na letišti Gatwick jižně od Londýna, zamířil na terminálu rovnou do vyvolené prodejny. Připouští, že je to „divné“, ale nemohl prý odolat pokušení.

„Život ve Španělsku miluji, stejně jako všichni Britové, které jsem tam potkal. Ale když mluvíme o věcech, které nám chybí, je jídlo na prvním místě,“ řekl Mark, jenž se rozhodl využít letenek za „rozumnou cenu“ a zamířil na Gatwick.

„Tamní prodejna řetězce Nando's má místo v mém srdci i v mém žaludku, protože je jedinečná v tom, co nabízí. Nic ve Španělsku se tomu nevyrovná, ani se tomu nepřibližuje,“ řekl dále Mark.

Když rodině a kamarádům oznámil, co má v úmyslu udělat, všichni si mysleli, že si dělá legraci. „Jakmile jsem je ale ujistil, že to myslím úplně vážně, tak mi řekli, že jsem blázen. A nemýlili se,“ připustil Mark, kterému uvedená suma stačila i na to, aby si na zpáteční let přibalil do papírové tašky ještě večeři.

Okolnosti jeho dobrodružství přály. Obsluha na Gatwicku prý byla rychlá a také letadla neměla žádná zpoždění, takže si svou pochoutku mohl vychutnat ve vším klidu. „Určitě toho nelituji,“ ujistil Mark.

Poslíček přerušil basketbalový zápas. Na hřišti hledal zákazníka

Koktejl

Výběr článků

Načítám