Hlavní obsah

Brazilští vězni se pokusili prchnout na svobodu v přestrojení za ženy

Dva nebezpeční zločinci z Brazílie se v přestrojení za ženy pokusili uniknout z vězení. Jejich přestrojení však mělo k dokonalosti dost daleko, a tak je dozorci odchytili rovnou při odchodu z místnosti pro návštěvy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Francisco Átila da Silva a Carlos Antônio da Silva Oliveira jsou otrlí zločinci, kteří v současnosti pobývají ve věznici Itaitinga poblíž města Fortaleza v brazilském státě Ceará. Pochopitelně se jim tam nelíbí, a tak se rozhodli utéct.

Využili k tomu návštěvní den v půlce srpna, když se jim v prostoru pro návštěvy podařilo přestrojit se za ženy. Navlékli na sebe sukně, nasadili paruky a pod tričky si dokonce vyrobili improvizovaná prsa.

Zajímavé je, že ostraha si nevšimla, kdo jim všechny věci k přestrojení přinesl ani jak se do nich oba nasoukali. Ale když se takto ustrojení chystali vyjít ven s návštěvníky, všiml si jich dispečer na záběrech z bezpečnostních kamer, takže oba kriminálníci zůstali tam, kam patří.

Server Need to Know s odkazem na lokální zdroje uvedl, že oba mají dost pestrý trestní rejstřík. Mají být členy místní významné zločinecké organizace a odsouzeni byli mimo jiné za obchod s drogami, loupeže a také vraždy.

Média neuvedla, jak vysoké tresty tito kriminálníci mají, ale upozornila, že napomáhání k útěku z vězení je v Brazílii považováno za trestný čin, za nějž hrozí šest měsíců až dva roky vězení. Pokud se je tedy podaří vypátrat, mohou se oba zločinci ve věznici sejít i se svými komplici, kteří jim poskytli oblečení k přestrojení.

Nicméně jakkoli naivní se takovéto pokusy mohou zdát, občas přece jen vyjdou. Například letos v březnu se to povedlo vězni ve Venezuele, když mu ženské oblečení při návštěvě přinesla jeho přítelkyně.

Zloděj prchal před policií v přestrojení za blondýnu, chytili jej po pár metrech

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám