Hlavní obsah

Bratři z Indie přestavěli malé auto do podoby vrtulníku

Pro nevšední úpravu svého automobilu se rozhodli dva bratři z indického státu Uttarpradéš, napadlo je, že ho přestaví do podoby helikoptéry. Došlápla si na ně i policie, to ale konstruktéry neodradilo.

Ind si přetvořil auto do tvaru helikoptéry, policie mu ho zabavilaVideo: Newsflare, AP

Článek

Sedmatřicetiletý Parmešwardin Pradžapatí a jeho o rok mladší bratr Išwardin se živí výrobou figurek bůžků, před časem si ale řekli, že zkusí i další zdroj příjmu. K tomu by jim měl posloužit právě přestavěný vůz.

Rozhodli se, že dají malému autíčku podobu vrtulníku a budou ho pronajímat na svatby. Vůz by měl samozřejmě jen jezdit po silnicích, k letuschopné verzi ambice konstruktérů nesahají.

„V Uttarpradéši a Biháru se podobná vozidla začala používat právě během svateb,“ řekl Išwardin webu The Telegraph a dodal, že inspirací oběma bratrům byla videa na YouTube, kde lidé předváděli podobně šílené přestavby.

Bratři si za sto tisíc rupií (necelých 30 tisíc korun) pořídili malé auto Suzuki Wagon R, jemuž během několika týdnů přidělali na střechu vrtuli a k zadní části připevnili imitaci ocasu, jako má vrtulník.

S tím měla menší problém místní policie, která rozpracovanou konstrukci dočasně zabavila a za nelegální úpravu vozidla bratrům vystavila pokutu ve výši 2000 rupií (přibližně 570 korun), svůj stroj už mají ale zase zpátky.

„Po zaplacení nám auto vrátili, ale doporučili nám jet domů v noci, abychom nenarušovali silniční provoz,“ uvedl Išwardin, jenž prozradil, že práce na „pojízdném vrtulníku“ od té doby dál pokračují. „Když auto pronajmeme, můžeme si vydělat pět tisíc rupií za den (zhruba 1400 korun),“ dumal již nad budoucím ceníkem.

Dodal, že místní lidé si chodí přestavbu se zájmem prohlížet, a dokonce se již objevilo i několik poptávek po pronájmu, až bude dílo dokončené.

Indie po osmi měsících pustila na svobodu holuba, kterého podezřívala ze špionáže pro Čínu

Koktejl

Výběr článků

Načítám