Článek
Dvojčata si nejprve udělala v mixéru šťávu z papriček a pak ji rozlila do deseti panáků. Pro každého z bratrů tak bylo připraveno pět smrtících skleniček.
Záběry ukazují, že jejich boj s rostlinným alkaloidem kapsaicinem, který může za pálivou chuť, vůbec nebyl snadný. Po dopití posledního panáku se oba chopí připravené sklenice mléka, aby alespoň trochu zmírnili bolest. To se jim zřejmě nepovedlo, protože video končí tím, jak oba bratři leží s bolestmi břicha na pohovce.
Pozření potravin s vysokým obsahem kapsaicinu může kromě silného pálení vyvolat dechové potíže, nevolnost a někdy i zvracení.
Carolina reaper je zapsána v Guinessově knize rekordů jako vůbec nejpálivější paprička na světě. Její pálivost na Scovilleho stupnici dosahuje 2,2 miliónu bodů. Pro příklad známá paprička jalapeňo může dosáhnout maximálně 6000 bodů.