Hlavní obsah

Bidenův kousavý pes Commander už leze ochrance na nervy

Na veřejnost se dostaly dokumenty a e-maily, podle nichž pes amerického prezidenta Bidena na přelomu loňského a letošního roku ohrožoval nejméně deset agentů Tajné služby. Jeden z nich dokonce skončil v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden se svým psem Commanderem

Článek

Německý ovčák Commander se do Bílého domu dostal jako tříměsíční štěně, ale zdá se, že dobrým mravům jej dosud nikdo nenaučil.

Vyplývá to ze zveřejněných dokumentů, podle nichž v nedávné době zaútočil na několik agentů americké tajné služby, tedy na muže, kteří se starají o bezpečnost prezidenta Bidena, jeho rodiny a také samotného Commandera.

„Komplex Bílého domu je velmi specifické a stresující prostředí, což jistě všichni chápete,“ řekla k pobavení novinářů mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová s poukazem na to, že Commander se v takových podmínkách může cítit v ohrožení.

Biden objal hollywoodskou hvězdu tak vřele, že herečka musela jeho ruce usměrnit

Koktejl

V nebezpečí se však cítí také agenti tajné služby, protože Commanderovy projevy agresivity a případy nevypočitatelného chování nebyly ojedinělé.

Jeden z nejvážnějších incidentů se stal na začátku loňského listopadu, kdy byl jeden z agentů hospitalizován poté, co jej Commander pokousal na noze a na paži.

V e-mailech mezi příslušníky tajné služby se objevují také zmínky o dalších drobnějších incidentech, kdy Commander do někoho vrazil nebo na něj agresivně štěkal a vrčel.

Někteří to považují za hravost rozjíveného domácího mazlíčka, zatímco pochopení jiných je naprosto nulové. „Kdyby to nebyl jejich pes, už dávno by ho utratili. Ten nevychovanec potřebuje náhubek,“ cituje z jednoho e-mailu server The Washington Post.

Bidenovi psy moc nezvládají

Americká první dáma Jill Bidenová ústy své mluvčí Elizabeth Alexanderové oznámila, že rodina mezitím přijala nová opatření týkající se Commanderova venčení na vodítku i volného pohybu v přesně specifikovaných prostorech. Pes měl také podstoupit výcvik.

Zatím se zdá, že tato opatření měla efekt, protože od konce letošního ledna nebyly hlášeny žádné další incidenty. Americká média však neopomněla zmínit, že psi v rodině Bidenových byli problémoví již dříve.

V březnu 2021 museli na dvoutýdenní výcvik psi Major a Champ poté, co Major pokousal zaměstnance Bílého domu. Champ krátce nato zemřel a Major nakonec putoval do nové rodiny.

Lidem v Kansasu dva měsíce nechodila pošta. Kvůli zlému psovi, kterého nikdo neviděl

Koktejl

Výběr článků

Načítám