Hlavní obsah

Bezdomovec v Nizozemsku vrátil 2000 eur, které našel ve vlaku

Bezdomovec, který přebýval na hlavním nádraží v Amsterodamu, odevzdal peněženku zapomenutou ve vlaku i s obnosem 2000 eur (zhruba 50 tisíc korun). Informovala o tom místní policie a dodala, že nálezce za jeho občanskou uvědomělost odměnila.

Foto: Jam Press, Profimedia.cz

Bezdomovec Hadjer Al-Ali odevzdal nalezenou peněženku se dvěma tisíci eur

Článek

Třiatřicetiletý Hadjer Al-Ali, který byl 18 měsíců bez stálého domova, na peněženku narazil při jedné z obchůzek, při nichž sbírá plastové lahve, které následně směňuje za peníze.

V peněžence bylo „zhruba 2000 eur, ale bohužel žádné osobní doklady ani nic dalšího, co by mohlo umožnit kontaktovat jejího majitele“, uvedla policie.

„Protože se domníváme, že poctivost by se měla vyplácet, dostal cenu Stříbrný palec, kterou někdy udělujeme občanům, s dárkovým poukazem v hodnotě 50 eur (přibližně 1250 korun),“ dodaly úřady. Pokud se k nálezu do roka nikdo nepřihlásí, připadne právě poctivému nálezci.

„Bez ohledu na to, co najdu, vždy to odevzdám,“ řekl Al-Ali ve videu, které zveřejnil místní server De Stentor. „Třeba má majitel firmu a může mi poskytnout práci nebo místo, kde bych mohl žít. Člověk nikdy neví,“ vysvětlil muž svůj přístup.

Z bezdomovce milionářem. Muži změnila život sázka na dostihy

Koktejl

Výběr článků

Načítám