Článek
Manželé Vladimir a Kerstin se poznali před osmi lety, hospodu provozují od roku 2019. Na přílišnou manželovu konzumaci alkoholu si paní Kerstin stěžuje od počátku vztahu a o poslední silvestrovské noci to prý Vladimir opět přehnal.
„Bylo mu špatně. Hádali jsme se a já jsem se ho zeptala, jestli chce na hřbitov, nebo s tím konečně přestane,“ popsala žena řekla deníku Bild. Musela zavolat záchranku a manžel pak dobrovolně zůstal jedenáct dní v nemocnici, aby se podrobil detoxikaci organismu.
Po návratu domů měl dvě možnosti - buď půjde na tříměsíční protialkoholní léčení a hospodu zavře, nebo jednoduše škrtne z nápojového lístku veškerý alkohol, aby ho to samotného nesvádělo.
Suchý únor aneb Proč je dobré zříct se alespoň na měsíc alkoholu

„Vladi“, jak mu místní přezdívají, se rozhodl pro druhou možnost. Jeho podnik nabízí jen nealkoholický sortiment, a to včetně piva, vína a ginu, vše bez jediného gramu lihu. V bavorském regionu Franské Švýcarsko, kde Hilpoltstein leží, je to opravdová rarita - vždyť tu mají jednu z nejvyšších koncentrací pivovarů a lihovarů na světě.
Aby si Vladimir a Kerstin udrželi zákazníky, vylepšili nabídku jídel tím, že začali nabízet nejen veganské, ale i bezlepkové a bezlaktózové pokrmy.
Nedávno se šéf hostů zeptal, jak jim chutná, když vaří střízlivý. „Velmi dobré. Tolik upřímnosti ohledně takového osudu jsem ještě nezažil,“ komentoval to jeden návštěvník.
U mne budete jíst, co dům dá, vzkázal hostům majitel drážďanské restaurace. A roztrhal jídelní lístek
