Hlavní obsah

Autu na dálnici praskla pneumatika. Za plného provozu se překutálelo napříč vozovkou

Gaomi

Hororová dopravní nehoda se odehrála začátkem května na dálnici u východočínského města Gaomi. Za hustého provozu jednomu osobnímu autu zřejmě praskla pneumatika, načež vozidlo dostalo smyk a několikrát se převrátilo.

Auto, kterému za jízdy praskla na dálnici pneumatika, se několikrát převrátiloVideo: Reuters

Článek

Dramatické okamžiky zachytila dopravní kamera. Na záznamu je vidět, jak řidič světlého auta, které na čtyřproudé komunikaci (v jednom směru) jelo ve druhém pruhu zleva, náhle a v plné rychlosti ztratil nad vozidlem kontrolu.

Auto zavadilo o středová svodidla, odrazilo se a třikrát převrátilo, přičemž se „kutálelo“ napříč vozovkou k pravému okraji komunikace. Tam zůstalo stát na levém boku. Jako zázrakem do něj nikdo nenarazil, protože všechna vozidla stačila přibrzdit nebo se vraku vyhnout.

„Stalo se to jen deset metrů před námi. Vypadalo to dost vážně, takže jsme s kamarádem okamžitě zapnuli výstražná světla a zastavili v odstavném pruhu,“ vylíčil otřesnou situaci řidič Jang Sing.

Posádka vyvázla s lehčími zraněními

„Při prohlídce havarovaného auta jsme viděli, že má prasklé čelní sklo, ale ještě drželo. Podařilo se nám ho vypáčit,“ dodal řidič s tím, že poté přispěchali na pomoc další účastníci silničního provozu.

Pak nadešel moment jakoby dalšího zázraku: všechny tři osoby uvnitř vraku děsivou nehodu přežily. Vyvázly jen s lehčími zraněními, která si pro jistotu nechaly ošetřit v nemocnici.

Podle prvních výsledků vyšetřování byla příčinou incidentu prasklá pneumatika.

Kontejner rozdrtil osobní auto, v němž seděla žena a dvě děti. Všichni přežili

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám