Hlavní obsah

Autobusu selhaly brzdy, brazilský řidič zázračně odvrátil tragédii

Jako zázrakem dokázal řidič autobusu v Brazílii vymanévrovat ze situace, kdy mu při jízdě na dálnici z kopce selhaly brzdy. Ve vozidle sedělo 45 cestujících, z nichž jeden utrpěl lehčí zranění.

Řidič autobusu zkušeně zachránil 45 cestujících, když mu selhaly brzdyVideo: Newsflare, AP

Článek

Drama, které se podle serveru G1 odehrálo tento měsíc na rychlostní komunikaci BR-277 západně od města Curitibe, zachytila bezpečnostní kamera. Na záběrech je vidět, jak se autobus řítí po silnici a obratně předjíždí nákladní auto.

Na to se hbitou „myškou“ vklíní do ne příliš velké mezery mezi předjížděný kamion a další nákladní vůz jedoucí před ním, aby se dostal na únikový zpomalovací pruh. V něm autobus za silných otřesů doslova ryje přední částí do pískového povrchu, až se mu podaří relativně bezpečně zastavit.

O existenci zpomalovacího pásu se řidič dozvěděl od průvodce turistické skupiny, který pochází z regionu. „Uprostřed křiku jsem zaslechl průvodce, který region zná, jak lidem říká, že je před námi úniková zóna. Takže jsem se soustředil na to, abych se k ní dostal,“ popsal vypjaté chvíle šofér João de Deus Siqueira.

Podle místních médií autobus před dojezdem na únikovou zónu narazil do dvou aut a pouze jeden cestující utrpěl blíže neupřesněné lehké zranění.

„Prosil jsem boha, aby mi pomohl zastavit ten autobus, protože jsem věděl, že všichni zemřeme, jestli se to nepodaří. A on mi, jako vždy, pomohl,“ dodal řidič.

V Berlíně se srazil autobus se sanitkou. Nejméně 16 zraněných

Evropa

Výběr článků

Načítám