Hlavní obsah

Angličanka porodila ve stanu na dovolené. O těhotenství prý neměla tušení

Osmatřicetiletá Angličanka porodila ve stanu na dovolené zdravou holčičku a byla tím zcela šokovaná, protože prý po celých devět měsíců netušila, že je těhotná. Nečekaná, ale šťastná událost přišla začátkem srpna, když s manželem a dvěma dětmi - 13letou dcerou a téměř dvouletým synem - kempovali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Paní Zoe tvrdí, že na sobě nepozorovala žádné příznaky těhotenství. Měla pravidelnou menstruaci, i když slabší než jindy, a určitý nárůst hmotnosti přičítala pozdnímu nočnímu mlsání.

„Neměla jsem žádné chutě ani ranní nevolnosti, opravdu nic,“ řekla podle deníku The Sun.

Dva měsíce před porodem prý dokonce odletěla na dovolenou do Turecka. Lékaři jí navíc řekli, že pravděpodobnost dalšího otěhotnění je nízká, takže vysadila antikoncepci.

Když se nyní rodina vydala kempovat na ostrov Hayling v jihoanglickém hrabství Hampshire, přišlo to, co nikdo nečekal.

Začalo to, když brzy ráno kolem páté hodiny dostala paní Zoe žaludeční křeče. Nejprve si myslela, že za to může ne příliš dobrý kuřecí pokrm z předchozího dne. Když se bolesti zhoršovaly, domnívala se, že možná potratila, a vzbudila manžela, aby jí pomohl.

Pak začala krvácet a cítila nepřekonatelnou potřebu tlačit. Manžel se ještě zeptal, zda je vše v pořádku. „Musím tlačit,“ řekla mu žena, načež se opřela o „všechny čtyři“.

Všechno se vyjasnilo ve chvíli, kdy ohromený manžel uviděl hlavičku dítěte. „Musel mu pomoci ven a přestřihnout pupeční šňůru. Pak jsme ji zabalili do toho, co jsme měli po ruce, a ujížděli do nemocnice,“ řekla dále paní Zoe s tím, že si připadala „jako Panna Maria“, když rodila v přírodě.

Holčička se narodila zdravá, váží čtyři kilogramy a dostala jméno Hayley - podle ostrova, kde přišla na svět. „Nikdy jsem nevěřila záhadným těhotenským příběhům, když jsem o nich četla, dokud se to nestalo mně,“ přiznala paní Zoe, která pracuje jako vychovatelka v mateřské škole.

Žena z Brna porodila na slovenském koupališti

Evropa

Výběr článků

Načítám