Hlavní obsah

Americký pár narazil pod starou vířivkou na pašerácký tunel z doby prohibice

Překvapivý objev učinili manželé z amerického státu Michigan při rekonstrukci svého domu u břehu Huronského jezera. Při vytrhávání staré nefunkční vířivky narazili v koupelně na menší zavlhlou místnost, z níž vedl do podzemí tunel, který podle všeho sloužil k pašování alkoholu do USA v době prohibice v letech 1920 až 1933.

Foto: Profimedia.cz

Podzemní prostor pod vytrženou vířivkou

Článek

Huronské jezero leží na hranici USA s Kanadou, přičemž v sousední zemi zákaz prodeje a konzumace alkoholu neplatil. Zločinecké bandy toho hojně využívaly k přepravě zapovězeného zboží do Spojených států.

Podle historiků se na americko-kanadské hranici odehrávalo 75 procent veškerých nelegálních aktivit spojených s prohibicí. Oblast kolem Huronského jezera prý patřila k nejvytíženějším.

@hayleyg099

Took out the Jacuzzi in the house we purchased 4 years ago and found a manhole to a room that goes 20ft under the house. Of course Trevor wanted to get in and swim around. Ended up finding another passage with a bolted wooden wall infront if it. To be continued when the water gets warmer #creepy #mystery #houseproject #hiddenroom #gopro #history #secret

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Manželé, kteří dům koupili v roce 2020, se po odhalení podzemního prostoru rozhodli, že jej prozkoumají, a to i přesto, že byl z větší části zaplavený vodou. Pan Trevor se ponořil pod hladinu a zjistil, že tunel je v jednom místě spojen šestimetrovou rourou s Huronským jezerem.

„Vypadalo to opravdu děsivě. Myslím, že každému, kdo pod svým domem najde takovou temnou jeskyni, to bude připadat strašidelné,“ potvrdil magazínu Newsweek. Svou průzkumnou misi pár zaznamenal na video a zveřejnil na sociálních sítích.

Manželé se pokoušeli vodu odčerpat, ale to se nedařilo. Do podzemí jejich domu stále zatéká voda z přilehlého jezera.

S odstraněním dřevěného obložení objevené podzemní místnosti chtějí ještě počkat do doby, než celý prostor důkladně prověří. „Budeme ve výzkumu pokračovat, a když to bude možné, celý systém vypustíme a možná na dně vybudujeme hernu nebo bowlingovou dráhu,“ řekl dále pan Trevor.

V Saúdské Arábii po více než 70 letech otevřeli první obchod s alkoholem

Svět

Výběr článků

Načítám