Hlavní obsah

Americká seniorka se z jackpotu radovala předčasně. Technická chyba, řekl jí provozovatel automatu

Hrací automat v kasinu jí oznámil, že právě trefila hlavní výhru ve výši 2,5 milionu dolarů (57 mil. Kč), radost americké seniorky však netrvala dlouho. Provozovatel jí totiž výhru odmítl vyplatit s tím, že šlo o „technickou chybu“ přístroje, a jako kompenzaci ženě nabídl 350 dolarů (7980 Kč). Ta to odmítla a o výhru chce ještě zabojovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena vyhrála v kasinu v Atlantic City ve státě New Jersey na východním pobřeží USA. Stalo se to už koncem února, ale až teď o případu informovala média s tím, že se zklamaná hráčka v žádném případě nechce výhry vzdát a do řešení sporu zapojila i právníka.

„Doufala jsem, že vyhraju aspoň tisíc dolarů. Říkala jsem si, ,bože, ať něco vyhraju´. A najednou se to spustilo. Automat mi oznámil, že jsem vítěz. Na displeji blikalo slovo jackpot a začaly vyskakovat virtuální zlaté mince,“ řekla 72letá Roney Bealová serveru ABC7

Ten den prý do automatu nasázela několik stovek dolarů. Samotný jackpot činil něco přes 1,2 milionu dolarů, ale při hře trefila ještě tzv. multiplikátor, který výhru zdvojnásobil.

„Náklon navijáku“

„Nato přiběhl nějaký milý chlapík a volal: ,Jste milionářka´. A já na to: ,Ó můj bože!´“ dodala žena, s níž se z jejího štěstí radovali i další hráči.

Pak stiskla tlačítko, kterým přivolala personál, aby vznesla nárok na výhru. Tu ale podnik odmítl vyplatit. Obsluha totiž řekla, že přístroj má poruchu známou jako „náklon navijáku“. „Paní, bohužel jste nic nevyhrála. Smiřte se s tím,“ sdělili jí.

Američanka si vsadila omylem, za pár drobných vyhrála téměř 17 milionů

Koktejl

Technik automat otevřel a stiskl různá tlačítka, načež ženu požádal, aby to „znova roztočila“. Ta to odmítla. „Zmanipulovali přístroj dříve, než se na něj mohl kdokoli jiný podívat,“ konstatoval právní zástupce paní seniorky Mike Dicroce.

Pro svou klientku chce nyní u soudu vymoci 3,5 milionu dolarů (79,8 mil. Kč) - výhru a k tomu ještě další milion jako kompenzaci za duševní újmu, upřesnil server Daily Mail.

Naděje, že by se peněz domohla, není podle amerických médií malá. Podobný případ se v USA odehrál už dříve, když hráč vysoudil na provozovateli automatu 1,35 milionu dolarů (30,8 mil. Kč). Musel si na ně ale šest let počkat.

„Modlím se a doufám, že ty peníze dostanu, než zemřu,“ řekla k tomu paní Roney, která loni prodělala infarkt.

Australan léta sázel stejná čísla, a nic. Pak to změnil a trefil jackpot

Koktejl

Výběr článků

Načítám