Hlavní obsah

Američanka nečekaně porodila v domě kamarádky. Ta jí poslala účet za pohovku

Mladá Američanka nečekaně přivedla na svět dítě, když se účastnila dámského večírku v domě své kamarádky. Porod se odehrál na pohovce, která zůstala poněkud znečištěná. Přítelkyně se urazila a poslala novopečené matce účet za novou sedačku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Paní Lilly, jak jméno rodičky pozměnil deník The NewYork Post, přišla na setkání už v pokročilém stupni těhotenství. Že by se dítěti chtělo na svět už ten večer, ale nepředpokládala.

Náhle se dostavily břišní stahy a začalo být zřejmé, co bude následovat. Lilly si lehla na pohovku, zatímco ostatní dámy přivolaly sanitku.

Vše šlo velmi rychle a zdravotníci se rozhodli, že dítěti, jehož pohlaví citovaný list neupřesnil, pomohou na svět ihned na místě. Účastnice večírku pak musely dům na chvíli opustit.

Porod proběhl hladce a maminka se může radovat z přírůstku do rodiny. Uběhlo pár týdnů a všechny kamarádky se mezitím přijely na nového človíčka podívat.

Až na jednu. Majitelka domu se oproti dřívějším zvyklostem neozývala. „Chová se k nám od té doby chladně. Je jediná, kdo ještě nepřišel,“ postěžovala si Lilly.

„Cítím se provinile“

„Poslala mi ale účet za pohovku. Vůbec nemám problém se zaplacením, ale je to trochu drsné,“ dodala. Přiznala nicméně, že se sama kamarádce, majitelce domu, dlouho neozývala.

Až se zpožděním se jí omluvila a poděkovala za to, že mohla porodit v jejím domě. Pak přišel účet za sedačku. „Zdá se, že ji to opravdu zranilo. Nevím, jak to napravit. Cítím se provinile,“ řekla dále Lilly.

V Texasu se narodila jednovaječná čtyřčata

Koktejl

The New York Post si položil otázku, zda by se majitelka domu spíš neměla cítit „poctěna, když se její obydlí stalo místem tak kouzelného okamžiku“. Když Lilly ale příběh zveřejnila na sociálních sítích, setkala se s hlasitou odezvou, která nevyznívala zcela v její prospěch. Autoři stovek komentářů jí vyčetli, že se nezachovala zcela správně.

„Že vám jako odpověď poslala účet za gauč, je dost příkré, ale vaše omluva měla obsahovat nabídku na uhrazení škody,“ napsal jeden uživatel. „Nikdo nebude chtít sedět na pohovce, na níž někdo rodil,“ přidal se další.

„Nejenže koupila novou pohovku, ale tu starou musela nechat odvézt a zlikvidovat. A možná měla i výdaje s úklidem místnosti, která se asi stala neobyvatelnou. Kdyby to byl můj dům, byla bych taky naštvaná,“ dodala další diskutující.

Angličanka porodila ve stanu na dovolené. O těhotenství prý neměla tušení

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám