Hlavní obsah

Američan vytáhl rekordního sumce růžovým prutem své tříleté dcery

Není to největší sumec na světě, ale v americkém státě Západní Virginie takového dosud nikdo nechytil. Americkému rybáři se to přitom povedlo s růžovým dětským prutem za pár korun.

Foto: West Virginia Division of Natural Resources

John Tyler Rutherford ulovil rekordního sumce růžovým dětským prutem své tříleté dcery.

Článek

John Tyler Rutherford ze Západní Virginie se na konci července se svou tříletou dcerkou vydal rybařit na farmě svého otce, která se nachází jižně od města Charleston. S sebou si vzali i její malý dětský prut a pár červů jako nástrahu.

„Pořídil jsem dceři malý růžový prut za 9,99 dolaru (233 korun). Jsou jí tři roky, takže umí navíjet, ale ještě neumí nahazovat. Tak jsem jí nahodil, držel jsem prut a ona mi seděla na klíně,“ popsal, co rekordnímu úlovku předcházelo.

Po chvíli z vody vytáhl obrovského sumce, jenž podle oficiálního stanoviska odboru přírodních zdrojů Západní Virginie na délku měřil 110 centimetrů a vážil přes 21 kilogramů. V obou ohledech tak překonal dosavadní rekordy, které byly stanoveny v letech 2022 a 2023.

K rekordnímu úlovku se dokonce vyjádřil i guvernér Západní Virginie Jim Justice: „Neuvěřitelné možnosti rybolovu přitahují rybáře z blízkého i vzdáleného okolí a tento rekord je ukázkou prvotřídních rybářských příležitostí, které náš stát nabízí.“

Server Fox News pak s odkazem na Správu Spojených států pro ryby, planě rostoucí rostliny a volně žijící živočichy uvádí, že sumci průměrně dosahují délky kolem 56 centimetrů, přičemž největší zaznamenaná ryba tohoto druhu měřila 132 centimetrů.

Spor rybářů o větší úlovek skončil střelením harpunou do hlavy

Koktejl

Výběr článků

Načítám