Hlavní obsah

Američan překonal vlastní rekord. Během tří minut nafouknul nosem 28 balonků

Američan David Rush je posedlý rekordy. Na kontě jich má už 173. Při posledním kousku navíc pokořil sám sebe, když se mu během tří minut povedlo nafouknout nosem 28 balonků.

Foto: Profimedia.cz

Američan pokořil vlastní rekord (ilustrační foto)

Článek

Rush, který žije ve státu Idaho, má za cíl držet souběžně co možná nejvíc Guinnessových rekordů, aktuálně jich má tedy 173, uvádí server Upi. Nafouknout 28 balonků během tří minut se mu sice podařilo až na 42. pokus, překonal tím nicméně sám sebe. Před dvěma lety totiž Rush stanovil rekord, když během jediné minuty nafouknul 10 balonků.

Ani tím ale zřejmě jeho pokusy neskončí, protože pokořením hranice 28 balonků nyní Rush pouze dorovnal svého kolegu Ashritu Furmana.

„Dokážete si představit, jak je to těžké?“ řekl Rush svým sledujícím prostřednictvím videa, na němž své pokusy, včetně toho rekordního, zaznamenal. „Musím si držet tempo, nesnažit se být až příliš rychlý,“ prozradil o své strategii Američan a doplnil, že ho z uzlování balonků nepředstavitelně pálily prsty.

S výsledkem svého počínání je Rush nicméně spokojený. K tomu, aby se stal člověkem s největším počtem souběžných rekordů, mu chybí dalších osm zářezů. Aktuálním lídrem je totiž Silvio Sabba, který jich drží rovných 180.

Pohyb je život, říká 78letá česká krasobruslařka. Ze světových soutěží si vozí medaile

Lifestyle

Výběr článků

Načítám