Hlavní obsah

Američan po hurikánu ušel 27 kilometrů pěšky, aby stihl svatbu dcery

Když se David Jones vydal autem z Jižní Karolíny na svatbu své dcery do Tennessee, šlo všechno špatně už od začátku. Hurikán Helene totiž poškodil silnice, mosty a další infrastrukturu, a tak se původně zhruba dvouhodinová cesta začala velice protahovat.

Foto: Artem Merzlenko / Alamy, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zpočátku to ještě docela šlo, ale když dorazil do Tennessee, provoz se prakticky zastavil. Od policie se David dozvěděl, že oblast je neprůjezdná včetně potenciálních objízdných tras. „Po sedmi hodinách v autě jsem byl pořád skoro 30 mil (48 kilometrů) od cíle,“ popsal svízelnou situaci.

Následky hurikánu HelenaVideo: Reuters

Silnice i mosty byly poškozené, a tudíž nepoužitelné. V tu chvíli již docela spěchající otec se tak poptal na trasu, kudy by se dalo jít pěšky, ale ani to mu policisté nedovolili a přikázali mu strávit noc v autě.

Ale když nasedli do služebních aut a odjeli, David se chopil příležitosti a vyrazil. „Udělal jsem jen to, co by v takové situaci udělal každý jiný táta,“ popsal své rozhodnutí webu Fox News. „Popadl jsem batoh, spodní prádlo a ponožky na několik dnů, větrovku a mobil a vydal jsem se na cestu,“ dodal.

Nicméně mobilní telefon mu sloužil víceméně pouze jako svítilna, protože po řádění hurikánu nebyl v oblasti dostupný signál. Na cestu se pak vybavil ještě silničním sloupkem s odrazkou, aby jej okolní auta lépe viděla.

Po zhruba 27 kilometrech, které překonal za přibližně pět a půl hodiny, se však na Davida poprvé za celou cestu usmálo štěstí, když kolem něj jel v autě bývalý kolega z předchozí práce a posledních zhruba 17 kilometrů jej odvezl. „Ve svém autě jsem nechal další oblečení, ale na místě jsem to pak vyřešil podle plánu B,“ vysvětlil, proč nakonec na fotkách ze svatby není ve větrovce, ale v obleku.

A dodal, že navzdory nepříznivým okolnostem ve výsledku na svatbu dorazili všichni hosté. Většinou šlo o místní lidi a nikdo nebyl zdaleka, ale dost zásadní komplikací byl výpadek mobilních sítí. Přesto nakonec všechno klaplo.

Navíc obřad získal i punc výjimečnosti, protože v kostele po řádění hurikánu nefungovala elektřina, a tak se svatba konala při svíčkách.

Španěl si založil nevšední podnikání. Chodí na svatby, aby je překazil

Koktejl

Výběr článků

Načítám