Hlavní obsah

Afghánec v Německu podváděl při zkoušce na řidičák. V uchu měl sluchátko a v košili kameru s anténou

Neuvěřitelnou vynalézavost prokázal padesátiletý Afghánec v Německu při zkoušce z dopravních předpisů v rámci řízení o vydání řidičského průkazu. Komisaři zjistili, že muž během písemného testu podváděl tím, že měl v uchu sluchátko, v košili minikameru a před budovou živou nápovědu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost se odehrála koncem května v Ahausu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Na podvod se přišlo ve chvíli, kdy měl uchazeč už vyplněný testovací formulář. Ten byl v německém jazyce, muž ale následně nerozuměl jednoduché otázce zkoušejícího, informovala policie v tiskové zprávě.

Komisaři to přišlo podezřelé a když se na zkoušeného blíže podíval, všiml si jeho technického vybavení. Jeho součástí byla i anténa, přičemž vše bylo pod košilí propojené a připevněné páskem.

Uchazeč byl nucen přiznat, že mu správné odpovědi pro písemný test napovídal jiný muž. Ten seděl v autě přímo před budovou, kde se zkouška konala.

Komisař test samozřejmě neuznal a předal případ policii, která podvodníkovi jeho technickou výbavu zabavila a zahájila trestní stíhání.

Komisař radil se zkušebními testy na řidičák. Učiněná domácí atmosféra, řekl soud

Krimi

Výběr článků

Načítám