Hlavní obsah

Žádná sleva, ani korunu. Hadřík od Applu si roky drží svoji cenovku

V roce 2021 ukázala společnost Apple svůj vlastní čisticí hadřík. Už v době uvedení na trh se americký technologický gigant stal terčem kritiky kvůli vysoké pořizovací cenovce. Přesto v průběhu let nezlevnil ani o korunu.

Foto: repro Apple

Nabídka čisticího hadříku od Applu

Článek

Případní zájemci tak za čisticí hadřík zaplatí stále 590 Kč. A bohužel je to stejně absurdní cena, jako v roce 2021. Podobné utěrky z mikrovlákna, které se chlubí nanoochranou, se totiž běžně prodávají za méně než sto korun.

S trochou nadsázky se dá ale říci, že čisticí hadřík je skvělým uchovatelem hodnoty. Alespoň v porovnání s iPhony – zatímco každý rok vychází nové jablečné smartphony a starší generace vždy po uvedení zlevní o tisíce korun, hadřík se stále nabízí za stejnou sumu.

A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se Apple chystal uvést na trh nějakou novou generaci hadříku, kvůli které by ta předchozí zlevnila.

Apple má vlastní čisticí hadřík. Cena je absurdní, čeká se na něj měsíc

Internet a PC
Foto: repro Apple

Ještě zkraje roku 2022 – několik měsíců po prodejní premiéře – byl hadřík vyprodaný. A případní zájemci museli na dodání čekat měsíc.

Zcela vyprodáno

Navzdory vysoké cenovce se ale stal hned po uvedení na trh čisticí hadřík od Applu naprostým hitem. Zájem byl tak obrovský, že byl hadřík beznadějně vyprodaný ještě zkraje roku 2022. Případní zájemci museli na dodání čekat často i více než měsíc.

„Měkkým čisticím hadříkem z neabrazivního materiálu bezpečně a účinně očistíš jakýkoli displej Apple včetně skla s nanotexturou,“ láká Apple na vlastní čisticí hadřík ve svém oficiálním internetovém obchodě. Jak je hadřík velký, se bohužel lidé v nabídce nedočtou.

V přehledu je nicméně i seznam kompatibilních zařízení, což působí také úsměvně. V případě iPhonů totiž podporované modely končí u iPhonu 5. Pokud tedy stále ještě vlastníte starší jablečný smartphone, neměli byste raději hadřík používat, není totiž oficiálně kompatibilní.

V posledních letech pouze v popisu přibývá podpora pro nová zařízení – například nejnovější iPhony 15, nový iPad Pro či MacBook Air.

Apple bývá terčem kritiky kvůli vysokým cenovkám pravidelně. Řeč přitom není pouze o nových chytrých telefonech, tabletech a počítačích, ale také o příslušenství. Před pár lety například americký technologický gigant nabízel sadu čtyř koleček k počítači Mac Pro, za něž si účtoval 20 990 Kč.

Foto: repro Apple

Nabídka koleček k Macu Pro za 20 990 Kč.

Nejlepší iPad Pro pokoří i notebooky. Apple odhalil hromadu novinek

Hardware
Související témata:

Související články

Apple chystá vlastní chytrý prsten

Vedení společnosti Apple se zatím snaží držet všechny informace pod pokličkou, na internetu se ale již množí spekulace o tom, že americký technologický gigant...

Výběr článků

Načítám