Hlavní obsah

Všechny zajímavosti z první ruky. Apple odhaluje novinky

Cupertino

Po celý pracovní týden bude v americkém Cupertinu probíhat největší vývojářská konference WWDC (Worldwide Developers Conference). Klíčové novinky se nicméně představí hned v pondělí na slavnostním zahájení, Novinky.cz vám ze slavnostní akce přinášejí živý přenos.

Živě: Tisková konference AppleVideo: Apple

Článek

Týdenní konference se koná již tradičně v kalifornském Cupertinu, konkrétně přímo v hlavním sídle Apple Park. A to až do pátku 14. června. Jak už samotný název akce napovídá, cílit bude především na vývojáře, kteří vyrazili přímo do USA, kde budou mít během celého pracovního týdne k ruce zaměstnance Applu.

Na své si nicméně přijdou i běžní smrtelníci a fanoušci přístrojů s logem nakousnutého jablka. Týdenní akce totiž v pondělí tradičně startuje velkou tiskovkou, na které bude k vidění řada novinek od Applu. Akce startuje v 19:00 středoevropského času.

Nejlepší iPad Pro pokoří i notebooky. Apple odhalil hromadu novinek

Hardware

Stejně jako v minulých ročnících zde bude hrát prim software. Kromě nové generace operačního systému iOS, který využívají chytré telefony iPhone, se očekává také nová platforma macOS pro stolní počítače a notebooky a v neposlední řadě také systém pro jablečné tablety iPadOS.

Očekávají se také vylepšení platforem pro televizní systémy a chytré hodinky, tedy tvOS a watchOS.

A co hardware?

Vloni jsme se nicméně dočkali také hardwaru, premiéru si na WWDC 2023 odbyly brýle pro rozšířenou realitu Vision Pro. Zda se i letos dočkáme nějakých hardwarových novinek, ale zatím není jasné.

Apple totiž již tradičně držel všechny informace o novinkách pod přísným informačním embargem.

Klíčovým novinkám, které budou na slavnostní akci k vidění, se na Novinkách budeme věnovat v samostatných článcích.

Představení brýlí pro rozšířenou realitu Apple Vision ProVideo: archiv výrobce

Rok od premiéry Vision Pro. Češi na unikátní brýle stále čekají

Hardware

Související články

Výběr článků

Načítám