Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Nečekaná premiéra iPhonu 16 i AI. Co přinesl první den veletrhu IFA 2024?

Berlín

Po dvou novinářských dnech, které byly plné tiskových konferencí, máme za sebou první den veletrhu IFA 2024 v německém Berlíně. Patrně největším překvapením bylo zveřejnění podoby očekávaného iPhonu 16 výrobcem krytů ještě před premiérou. Velkým tématem letošní výstavy je ale také umělá inteligence (AI).

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Toto jsou kryty pro nové iPhony.

Článek

(od našeho zpravodaje)

Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

V technologickém světě patrně není střeženějšího tajemství, než je každoroční premiéra nových iPhonů. Zástupci Applu drží do poslední chvíle všechny informace pod přísným embargem a pečlivě si hlídají také spolupracující firmy, aby nic neprozradily. Letos se to ale úplně nepovedlo. Výrobce krytů a ochranných skel PanzerGlass totiž na veletrhu IFA 2024 v německém Berlíně ukázal vzhled nového iPhonu 16 ještě před oficiální premiérou.

IFA 2024: Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Takto by měl vypadat iPhone 16.

Šikovný hybrid v těle tabletu

Společnost TCL ukázala na veletrhu IFA 2024 nový tablet Nxtpaper 14, který zaujme především svou obrazovkou. Pochlubí se totiž speciálním režimem, díky němuž se dovede na stisk jediného tlačítka proměnit v elektronickou čtečku knih. A to samozřejmě se všemi výhodami, které z toho plynou.

IFA 2024: Tablet se promění v elektronickou čtečku knih, stačí stisknout jediné tlačítko

Hardware
Foto: archiv výrobce

TCL Nxtpaper 14

Nejtenčí a nejlehčí smartphone s ohebným displejem

Čínský Honor přivezl do Berlína na veletrh IFA 2024 celou řadu zajímavých novinek. Tu největší pozornost však budil smartphone Magic V3, který se chlubí titulem nejlehčí a nejtenčí skládačky s ohebným displejem na světě. Prohlédněte si jej naživo v naší galerii.

IFA 2024: Nejtenčí a nejlehčí smartphone s ohebným displejem

Mobil

AI funkce i pro starší smartphony

Už v červenci se světu ukázaly nové smartphony se skládací konstrukcí Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Na trh přinesly kromě řady vylepšení i novou generaci umělé inteligence (AI) pro chytré telefony. Nyní se ukázalo, že všechny tyto vychytávky dostanou i starší telefony od Samsungu. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu to potvrdili na veletrhu IFA 2024 v německém Berlíně.

IFA 2024: Nové AI funkce dostanou i starší telefony od Samsungu

AI

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Fold6 naživoVideo: Novinky

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Flip6 naživoVideo: Novinky

AI robot zaujal i německého kancléře

Jmenuje se Ballie a navzdory líbivému vzhledu připomínající nějaký míč jde o sofistikovaného AI robota. Společnost Samsung věří, že tento netradiční společník se už během pár měsíců stane nedílnou součástí našich domovů. Na veletrhu IFA 2024 zaujala tato novinka dokonce i německého kancléře Olafa Scholze.

IFA 2024: Roztomilý AI robot zaujal i německého kancléře

Hardware
Foto: Annegret Hilse, Reuters

AI robota Ballieho si vyzkoušel na veletrhu IFA 2024 také německý kancléř Olaf Scholz (druhý zleva).

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám