Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Co přinesl druhý den veletrhu IFA 2024? Miniaturní PC i modulární mobil

Berlín

I druhý den na veletrhu IFA 2024 byl na odhalené novinky bohatý. Zaujal nás například miniaturní all-in-one počítač, který ukrývá všechny součástky v krytu pod dotykovým displejem, či modulární smartphone. Za ním stojí stejní tvůrci, kteří ještě vloni vyráběli smartphony značky Nokia.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

(od našeho zpravodaje)

Lákají na modulární smartphone za pár tisíc

Společnost HMD, což je mimochodem zkratka Human Mobile Devices, dlouhé roky vyráběla v rámci společné licence chytré telefony pod značkou Nokia. Platilo to ještě v loňském roce. Nyní se však tento výrobce snaží uspět pod vlastním brandem, a tak na veletrhu IFA 2024 ukázal nový modulární telefon HMD Fusion. Lákadlem bude i cenovka.

IFA 2024: Vyráběli Nokie, teď lákají na modulární smartphone za pár tisíc

Mobil

Představení modulárního smartphonu HMD FusionVideo: archiv výrobce

Vypadá jako fotorámeček, ale je to PC s Windows 11

Na největším evropském veletrhu spotřební a výpočetní techniky IFA 2024, který aktuálně probíhá v německém Berlíně, nechyběly samozřejmě ani nové počítače. Na velmi zajímavý kousek jsme narazili na stánku asijské společnosti NST, šlo totiž o jednu z nejkompaktnějších all-in-one sestav na celém výstavišti. V podstatě není o moc větší než běžné fotorámečky.

IFA 2024: Vypadá jako malý fotorámeček, ale je to počítač s Windows 11

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

All-in-one sestava od NST

Lednička poradí, co uvařit

Umělá inteligence (AI) se stává všudypřítomnou. Nejde přitom jen o počítače a chytré telefony, jak by se mohlo zdát. Samsung na veletrhu IFA 2024 v německém Berlíně ukázal celou domácnost, kterou bude řídit AI. Výrobce věří, že právě uměla inteligence ovlivní novou éru domácích spotřebičů nejvýrazněji.

IFA 2024: Lednička poradí, co uvařit. Domácnosti ovládne AI

AI

Z prototypu až na pulty obchodů

Když společnost Mammotion poprvé ukázala robotickou sekačku začátkem ledna na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas, šlo vlastně jen o prototyp. Díky podpoře komunity, která poslala tvůrcům desítky milionů korun na rozjetí výroby, však novinka nyní míří na pulty obchodů. Tvůrci funkční zařízení demonstrovali v Berlíně na veletrhu IFA 2024.

IFA 2024: Z prototypu až na pulty obchodů. Kreslící robotická sekačka míří do prodeje

Hardware

Robotická sekačka Mammotion Yuka na veletrhu IFA 2024Video: Miloslav Fišer, Novinky

Příchod iPhonu 16 potvrzuje další únik

Letos se společnosti Apple opravdu nepodařilo uchránit informace o chystaných iPhonech 16. Poté, co Novinky.cz v pátek na veletrhu IFA objevily díky stánku s kryty vzhled chystaného jablečného smartphonu, už další výrobci příslušenství na nic nečekají. Příchod nové generace iPhonů tak v sobotu potvrzuje další únik.

IFA 2024: Příchod iPhonu 16 prozrazuje další únik

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Takto by měl vypadat iPhone 16

PŘEHLEDNĚ: Nečekaná premiéra iPhonu 16 i AI. Co přinesl první den veletrhu IFA 2024?

Internet a PC
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám